Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta 54321

bardzo niski poziom bety hcg

Polecane posty

Witam, staramy się z mężem o dziecko od 2 lat, mam PCOS, jestem po operacji, cykle stymulowane no i brak miesiączki, radość, zrobiłam test z moczu ( ten o wysokiej czułości, akurat taki miałam w domu), wyszła bardzo delikatna kreska, dzień po terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam poziom bety- wynik 16,4. Cykl 30 dniowy, owulacja 16 dnia (był monitoring), i dziewczyny pytanie do Was, czy któraś z Was miała taki niski poziom bety? to będzie ok 4 tydzień, norma jest owszem od 5 ale nasłuchałam się, że to często źle wróży jeśli beta jest aż tak niska... Oczywiście najważniejszy jest przyrost, jutro po 48h powtórzę badanie, ale nawet jeśli zwiększy się o te min. 66% to nadal będzie niski poziom bo ok. 27... Dokładnie jest to 4 tydzień i 3 dzień ciąży, od 6 tyg norma bety to już od 1080, martwię się strasznie, że są marne szanse aby ta beta nagle zaczęła tak rosnąć miała któraś z Was podobną sytuację? Bardzo proszę o informację. Pozdrawiam Marta

Gość gość
Tak, ja miałam. 4 dni po terminie spodziewanej miesiączki moja beta wynosiła niewiele ponad 100. Przyrosty co 48h były na poziomie około 113% i z ciąża było wszystko dobrze. Owulacje miałaś potwierdzona ale nie wiesz tak naprawde kiedy doszło do zagnieżdżenia zarodka. Ja mam dzis piękna zdrowa córkę, ciąża bezproblemowa. mimo ze wartości Hcg były na minimum przypisanych norm tygodnia. Patrz na przyrosty, nie na wartość bety. ;) uszy do góry.

Gość gość
Nie kalkuluj tych przyrostów 66%, bo równie dobrze moze wzrosnąć o 150-200%. Pamietam ze ja tez panikowalam, wiem co czujesz. Myśl pozytywnie, na te rzeczy nie masz wpływu. Powtarzaj betę co 48h i jeśli zobaczysz ze przyrosty sa ok, umów sie do lekarza zeby potwierdził ciąże. Jak przypomnę sobie moje oczekiwania na wyniki, to był koszmar i ogromny stres. Do tego plamienia. Trzymam mocno kciuki, nie martw sie. Jak ma byc dobrze to bedzie dobrze.

Gość gość
Ja mialam 17 i nie panikowalam. Dlaczego masz panikowac? Gdybya nie zrobila bety to nawet nie wiedzialabys ze cos moze byc na rzeczy. To po pierwsze. W domu robi sie test a jakies 2 tyg pozniej idzie sie do lekarza. Wychodzi twoja niewiedza. Wiesz ze zagbiezdzenie moglo nastapic do 12 dni po owulacji? Najpierw sie uczyc a dopiero pozniej brac sie za robienie dzieci!

Gość gość
Gość wyżej- daruj sobie teksty o "niedouczeniu". Podłapałas tekst i teraz jestes mądra. Kobieta ma prawo nie wiedzieć i spytac, po to jest to forum.