Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Monika32222

Jak zachować zdrowie

Polecane posty

Gość Monika32222

Witajcie, ostatnimi czasy jestem po prostu przerażona tym w jakich czasach żyjemy i tym, że zewsząd jesteśmy zatruwani. Najbardziej niepokoi mnie bardzo duży wzrost problemów z tarczycą wśród kobiet..sporo znajomych ma niedoczynność w tym moja mama, nie mówiąc już o Haszimoto z którym również boryka się coraz liczniejsze grono znanych mi osób, sama miałam robiony rok temu "biorezonans" organizmu i babeczka powiedziała mi, że ja również zmierzam w stronę niedoczynności. No dosłownie jakaś plaga z tą tarczycą ( osobiście niby TSH mam w normie ale FT4 mam zaniżone i nie mam okresu już od 7 miesięcy). Również żenujący w tym wszystkim jest przemysł farmaceutyczny który nie oferuje nic oprócz sztucznych hormonów do końca życia ale mama powiedziała że ma ich daleko gdzieś i hormon odstawiła już dawno. Mam nadzieję, że dzięki mojemu zdrowemu odżywianiu i aktywnemu trybowi życia oraz odpowiedniej suplementacji nie "złapię" niedoczynności chociaż i tak będzie ciężko bo zewsząd nas trują ( chlor i fluor w wodzie z kranu chociażby), czy liczne metale ciężkie czychające na każdym kroku już nie mówiąc o tym co dodawane jest do jedzenia (chcąc kupic coś porządnego trzeba setki składów przeczytać). Wspomnę jeszcze, że natrafiłam ostatnio w Empiku na bardzo fajną książkę o tytule Haszimoto autorstwa Izabeli Wentz :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować