Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia na kurz co robić

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z badań i okazało się, że mam uczulenie na kurz. Dacie wiarę?! -.- Lekarz powiedział, że ten alergen może doprowadzić nawet do astmy i że powinnam coś zmienić w swoim otoczeniu, ale nie powiedział co i sama już nie wiem... Niby codziennie sprzątam mieszkanie, wietrzę je, ale najgorzej jest rano. Mam zatkany nos non stop mimo, że nie jestem przeziębiona. Nie wiem co mam robić. Proszę dajcie znać czy któraś z Was ma podobnie? Jak sobie z tym radzicie? :(

Gość gość
Możesz kupić sobie w aptece jakieś leki, które zmniejszą objawy, ale grunt to staraj się nie gromadzić kurzu w domu. Kup sobie odkurzacz automatyczny np. Mamibota. To jest wygoda, bo zaprogramujesz i odkurza codziennie. No i możesz też sobie kupić jakieś kwiatki. Jak w mieszkaniu jest dużo kwiatków, to kurz mniej się osadza ;)

Gość Parin
a z tego co się orientuje to można sobie wypozyczyć mamibota i przetestować w domu - to jest ciekawa opcja bo sprawdzę sobie sprzęt i wtedy mogę być pewna zakupu :)

Gość KasiaLeLek
Cześć! Zgadza się, ja testowałam Mamibota bo chciałam mieć pewność w co inwestuję. I wiedziałam jak działa, jak się zachowuje, że nie hałasuje, a pomaga w codziennych obowiązkach. Szczegóły znajdziecie na ich stronie, wszystko fajnie opisane :) https://mamibot.tech/pl Aaaa, i mają mega promocje na polecanie, można razem z nimi zarabiać, więc teraz chodzę i wszystkim rekomenduje. Moje koleżanki też już mają swoje własne robociki-pomocniki :) Parin, na który model się zdecydowałaś?

Gość gość
spróbuj może wziąć allertec? ja co prawda łykam przy atakach alergii na pyłki, ale u mnie świetnie się sprawdza, a spróbować nie zaszkodzi :)

U mnie w domu są alergicy zarówno na kurcz, jak i np. nikiel. Nie wiem, czy Was dotyczy problem alergii na nikiel, na którą cierpi wiele milionów osób na świecie. Najlepiej oczywiście unikać interakcji z tym metalem i np. nie nosić sztucznej biżuterii ale czasami to niemożliwe... Czytałam o kremach - http://alergiananikiel.pl/ , które mają jakąś specjalną technologię zapobiegającą przenikaniu w skórę niklu. Może to jedyna rada na uniknięcie alergii na nikiel. Co Wy sądzicie?

Gość gość
Niestety kurzu nigdy się tak do końca nie pozbędziemy. Wietrzyłem, mieszkanie, kupiłem specjalny odkurzacz i nic to nie dało. Próbowałem różnych leków i suplementów na alergię nabytą. Od 4 miesięcy zażywam kolejny suplement BorelisPro. Od jakichś 4 tygodni nie mam już żadnych objawów. Ale na razie biorę jeszcze, żeby nie wróciły bo miałem dosyć ciągłego kataru i załzawionych oczu. https://myduolife.com/link/ad8eccd15c1372c3

Gość gość
Pozbądź się z mieszkania wszystkiego na czym zbiera się najwięcej kurzu: firanki, zasłonki, wykładziny dywanowe. Na książkach osiada niesamowita ilość kurzu, lepiej zamknąć je za szybą, ogólnie im mniej bibelotów, tym lepiej. Nie bierz leków tylko dostosuj mieszkanie do swojej choroby a będzie ci się lepiej żyło i nie będziesz miała skutków ubocznych.

Fajna sprawa z tym odkurzaczem, nie wiedziałam, że coś takiego jest na rynku. Z tańszych rozwiązań możesz zastosować taki środek jak Allergoff, który ogranicza znacznie poziom alergenów w otoczeniu. Polecam Ci kupić i płyn do płukania i spray. Ja robię tak, że w płynie płuczę ręczniki, pościele itp, natomiast sprayem spryskuję tapczany i materace, a także firany i zasłony. I rzeczywiście czuję różnicę.

Gość gość
spróbuj może wziąć allertec? ja co prawda łykam przy atakach alergii na pyłki, ale u mnie świetnie się sprawdza, a spróbować nie zaszkodzi :)

Gość Carycka
Przede wszystkim warto zaopatrzyc sie w nawilzacz powietrza. Jeden do sypialni a drugi do duzego pokoju. Oczywiscie p.o. dokladnie wysprzataniu pomieszczen. Te urzadzenie jest bardzo skuteczne w walce z kurzem I ogolnie oczyszcza powietrze

Gość lady09
Może warto zmienić worek do odkurzacza? Wyrzuć papierowy i kup worek syntetyczny - tak dobrze zatrzymuje kurz, pyłki i inne, że jest polecany alergikom :). Tu można znaleźć dobre i tanie worki - https://www.worwo.com/#!/home.

Gość gość
my zakupiliśmy na media expert odkurzacz pionowy Electrolux pure f9 , on ma taką opcję że filtruje powietrze poza tym jest idealny do zbierania kurzu z ciężko dostępnych miejsc.

Gość gość
Podpowiem nasz Alergia Stop używamy prawie rok i nic się nie dzieje złego, inhalacja dokładna szybka bezbolesna. :) Można spokojnie używać też u dzieci, dopasowana maseczka, cicha praca, aerozol jest tak zrobiony że nic nie podrażnia podczas wdychania, nie męczy nie dusi.

Gość Juśkaaa
Alergia na kurz nie jest niczym złym. Należy nauczyć się z nią żyć. Wystarczy wprowadzić kilka zmian w swoim życiu, czyli regularnie wietrzyć mieszkanie, wymienić pościel na antyalergiczną, zmienić proszek do prania, odkurzać łóżko i starać się utrzymać czystość we wszystkich pomieszczeniach. Dla mnie największą trudność stanowił dobór odpowiedniej pościeli, kompletnie nie wiedziałam na jaki składnik aktywny się zdecydować. Dopiero moja pani alergolog powiedziała, że najskuteczniejszy jest allerban. Rzeczywiście tak było. Przy zamówieniu trzeba uważać, żeby nie kupić jakiejś podróby, która nie działa. Dlatego ja zdecydowałam się na zamówienie pościeli poprzez stronkę https://www.alsos.pl/. Producent współpracuje z alergologami, więc oryginalność produktu jest w 100% zapewniona.

Gość gość
Usuń z mieszkania wszystkie dywany, firanki i zasłony, wszystko w czym gromadzi się kurz.

Gość Kornelia37
W 100% się z Wami zgadzam. Należy pozbyć się z domu wszystkich rzeczy, które tworzą kurz. Trzeba "oczyścić atmosferę". Inaczej objawy nie znikną, a życie z wiecznym katarem i kaszlem jest wręcz niemożliwe. Juśkaaa także zamawiam pościel od alSOS, bo allerban w niej zawarty skutecznie przeciwdziała alergii. Do tego ceny nie są aż tak wygórowane. W końcu czego się nie robi, żeby poprawić komfort życia.

Gość gość
Mi przydaje się odkurzacz pionowy z akumulatorem bez worka, mam Electrolux pure f9 i on trochę filtruje powietrze poza tym zbieram nim kurz z różnych trudno dostępnych miejsc i zdecydowanie polecam, możecie go znaleźć na media expert

Gość gość
A to ten co mozna testowac w jakims mediaexpercie?

Gość gość
jak to mozna testować? ale chyba najpierw trzeba go kupic czy jak?

Gość gość
TYLKO PURE F9!

No niestety coraz więcej osób jest uczulonych na kurz i nie tylko. Dlatego jeżeli znajdziesz wolną chwilę to ze swojej strony zdecydowanie polecam abyś również sprawdziła nasza ofertę w zakresie oczyszczaczy powietrza na stronie mwp.biz.pl od producenta Sharp. Umożliwia on usunięcie alergenów z powietrza wraz z zanieczyszczeniami, które niestety mogą powodować wiele komplikacji zarówno w mniejszych jak i większych pomieszczeniach. W razie pytań chętnie służymy pomocą 🙂