Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wezwanie do sądu a zwolnienie

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam dosć duży problem.... za trzy dni mam stawić się w sądzie jako świadek w sprawie o rozwód kuzyna . Dopadła mnie w wieku 28 lat ospa od dziecka.... Lekarz wypisał mi zwolnienie z pracy na 2 tyogdnie.....czy to jest usprawiedliwienie dla sądu ? czy mam jechać taki piękny na rozprawę ????

Gość gość
No własnie a jak to jst jak ktoś ma na przykład nerwicę lękową i musi być za tego świadka ? czy usprawiedliwienie od lekarza psychiatry załatwia sprawę ????? - podłącze się pod pytanie : )

Gość gość
nikt nie wie ?

Gość gość
nie. musisz dostarczyc zaswiadczenie lekarza sądowego z listy przy Sadzie OKREGOWYM

Gość gość
Na wezwaniu masz pouczenie. Możesz też zadzwonić do sądu i spytać. Ale lepiej idź na rozprawe. Kilka minut i cie puszczą.

Pogadaj z adwokatem. Ale myślę, że ospa to wystarczający powód zwalniajacy Cię ze sprawy w sądzie :) To choroba wymagająca siedzenia w domu i leżenia w łóżku. Wyślij do sądu zwolnienie i poproś o przesłuchanie Cię w innym terminie. Być może innego terminu już nie będzie, bo sprawa zostanie zakończona i nie będą już wzywać świadków, bo po co :)

Gość gość
z choroba zakazna do sadu sie nie chodzi.