Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znam kobiete ktora nie ma ubezpieczenia zdrowotnego.to przerazajace

Polecane posty

Gość gość
Pewnie, że warto, możesz ubezpieczyć się na wypadek śmierci rodziców, choroby, pobytu w szpitalu, niezdolności do pracy i wielu innych zdarzeń. Swoją polisę mam w concordii, możesz zajrzeć na ich stronkę i zobaczyć co mają w ofercie.

Gość gość
Ja też znam osobiście trochę osób, które nie mają ubezpieczenia zdrowotnego. I wcale nie są one takie, jak się o nich powszechnie sądzi. Szkoda, że likwidacja systemu ubezpieczeniowego i wprowadzenie dostępu do świadczeń dla wszystkich obywateli zostało odroczone........

Gość gość
No i co z tego, ze nie maja ubezpieczenia?! Mój brat od 15 lat nie pracuje nigdzie, nawet na czarno utrzymuje go moja matka i jak zachorował to gmina oplacila leczenie bo on taki biedny! Nierob jeden

Gość gość
Ja juz z 10 lat nie mam ubezpieczenia, pracuje na czarno. Z poczatku się balam, ale teraz juz o tym nie myślę. Jak czytam o ludziach chorych na raka, którzy muszą uzbierać 100 tys na leczenie mimo tego ze maja ubezpieczenie to się zastanawiam jaki to ma sens, ze placisz składki, a potem zachorujesz na raka a i tak musisz zbierać miliony na leczenie.... Zresztą to naprawdę jest chore.... Menele, pijacy, narkomani,mordercy, oni wszyscy maja darmowe ubezpieczenie z mopsu albo w wiezieniu. A mnie się nie należy. No cóż, przykre to ale co poradzić.

Gość gość
A może ktoś wie czy jeśli nie pracuje opiekuje się małym dzieckiem i pobieram 500.+to będę z mopsu ubezpieczona?

Gość gość
Chyba nie, bo z mopsu żeby być ubezpieczonym to trzeba być alkoholikiem albo bezdomnym. A jak nie pijesz, nie jesteś patologią, masz gdzie mieszkać to cie nie ubezpieczą... Ale możesz isc się zapytac

Gość gość
Weźcie mi wytłumacz cie bo nierozumiem sama widzę w mojej miejscowości tych pijaczkow co codziennie Łaźą i piją a raz w miesiącu stoją w banku i biorą kasę to oni dostają z mopsu pieniądze? I jeszcze ubezpieczenie?to są źarty jakieś a dlaczego za co im płacą?

Gość gość
Bo tak jest... Oni maja renty i darmowe ubezpieczenie tylko dlatego bo są alkoholikami... A porządny człowiek co nie pije nie dostanie ubezpieczenia z mopsu... Chore ale tak jest

Gość gość
No naprawde to jest chore cały dzień łaźą i szukają tylko gdzie i co by tu wypić i jeszcze im płacą i ubezpieczają a samotna matka jeśli przekroczy dochód o 5 zl to jeszcze jej zabierają co tylko się da nie ma sprawiedliwośći

Gość gość
Mops płaci ubezpieczenie wówczas gdy ktoś ma zasiłek stały.

Gość gość
A jaki to jest zasiłek stały?kto go otrzymuje?

Gość gość
Można ubezpieczyć się prywatnie, moi znajomi, którzy pracują na umowę zlecenie tak robią - sami opłacają składki (coś ok. 400 zł miesięcznie na rodzinę) i mają ubezpieczenie. Do tego te składki można potem odliczyć od podatku, więc dostaje się zwrot większości przy rozliczeniu.

Gość gość
Nie każdego jest stać zapłacić 400 zł

Gość gość
Żeby odliczyc od podatku to trzeba zarabiać minimum z piec tysięcy. Jak zarabiasz 1500zl to nic od podatku nie odliczysz

Gość gość
Wycofali się z obietnic. nie będzie likwidacji NFZ i ubezpieczenia zdrowotnego dla każdego.

Gość gość
to ja mam takie pytanie do was . mieszkam za granica , tutaj juz pracuje 20 lat i zostalo mi jeszcze 25 lat pracy , na emerytur chcialabym mieszkac w Polsce , czy jako emerytka ktora nie przepracowala w polsce ani jednego dnia no z zawalem serca przyjma mnie do szpitala ?