Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szatynka91

Ciąża a problemy z facetem

Polecane posty

Jestem w ciąży, mój facet ma dwoje swoich dzieci z poprzedniego małżeństwa, ja mam jedno. Oboje jesteśmy dorośli ( ja niedługo 30, on ponad 30) jest między nami 9 lat różnicy. Niestety po rozmowie z partnerem mam poważne wątpliwości co do powagi naszego związku. Na samym początku ciąży oboj***ardzo się cieszyliśmy, mieliśmy plany odnośnie zalegalizowania związku itd (mieszkamy razem od roku). Jednak jakiś tydzień temu wszystko zaczęło się psuć. Nagle moj facet ma o wszystko pretensje, twierdzi że on nie jest gotowy na dziecko, że on nie wie czy ze sobą wytrzymamy, spędza dużo czasu w telefonie oglądając jakieś głupie filmiki, a ma pretensje do mnie jak usiądę do laptopa(wysyłam emaile w związku z pracą). Sprawy łóżkowe też się zaczęły sypać, bo kilka tygodni temu stwierdził, że jemu wystarczy raz na tydzień- dwa tygodnie a ja mam za duże potrzeby ( 2-3 razy w tygodniu, normalnie nimfomanka...). Doradźcie proszę, odpuścić sobie związek? Mogę iść na kompromisy w pewnych sprawach ale nie będę godzić się ze wszystkim co on chce zebym zrobila. W tym związku jesteśmy we dwoje, i nie wierzę, że z dnia na dzień komuś się może tak zmienić...

Gość gwoli wyjasnienia
Jak dlugo jestescie niby razem?

Gość gość
No coz, wyglada ze facetowi bylo wygodnie dopoki to bylo niezobowiazujace, a tu wpadka...Jak on juz teraz ci mi ze nie wie czy ze soba wytrzymacie, to mozesz byc pewna ze zostaniesz stara panna z dwojka dzieci

Gość Karrramba123
Dokladnie, facet potrzebowal gosposi i mial, a ty chcesz mu zmieniac zycie.

Gość gość
15.51 i 15.53 dokładnie. On już ma dzieci które są dla niego najważniejsze, nie chce następnego. Na początku się cieszył z ciąży ale wszystko sobie przemyślał... Bywa. Faceci są zmienni, ale czesciej dobrze udają(np ze się cieszą a myślą co innego), to nieźli aktorzy

Gość gość
Zalatw sobie skrobanke bo kiepsko widze twoja przyszlosc - kazde dziecko z innym - bedziesz miala opinie szmaty!

Każde dziecko z innym, bo ojciec pierwszego dziecka zginął w wypadku kiedy byłam w ciąży. Taki komentarz był nie na miejscu. Razem jesteśmy 15 miesięcy. Dzieci są dla niego najważniejsze tylko widuje je dwa razy do roku bo mieszkamy za granicą.

Gość gość
A ile jestes juz w tej ciazy?

Nie wstydzę się tego, że sama wychowywałam córkę, kochałam jej ojca to była dla nas wielka tragedia, przez prawie 5 lat byłam sama. Również mam prawo do szczęścia.

Także nie proszę tu o opinię jak ludzie będą mnie widzieli czy będę z jednym dzieckiem czy z dwojgiem. Każdy z nas zna osoby które wychowywała tylko mama lub tata. To nie ma znaczenia. Poprosiłam o poradę, bo szukam spojrzenia z dystansu, samej jeśli się kogoś kocha, ciężko rozważyć przeciw nawet jeśli jest widoczny.

Gość gość
tak to jest jak sie wiaze ze staruchem

Niestety szuka się w innym przedziale wiekowym jeśli mężczyzna starszy o 2-3 lata zachowuje się jak gówniarz, któremu tylko imprezy w głowach. Każdy w pewnym wieku powinien dorosnąć do stabilizacji

Gość gość
A na początku były rozmowy co w przypadku wpadki?

Tak, wiadomo życie jest przewrotne, był plan że w razie coś, urodzę, weźmiemy ślub, żeby nazwisko dziecka i moje się nie różniło( wychodzę z założenia, że ślub nie jest potrzebny, ale w przypadku kiedy pojawia się maluch, dużo się podróżuje, inne nazwisko sprawia kłopoty) i będziemy wychowywać. Nie ukrywam, powiedział swoim rodzicom oraz rodzeństwu kilka tygodni temu, wczoraj razem ze mną był na USG, jednak nie wiem jak odbierać do końca stwierdzenie " Nie jestem gotowy na dziecko" lub " nie wiem czy ze sobą wytrzymamy"... jest to bardzo niepokojące, ponieważ wiązałam z nim plany na przyszłość i wspólne plany również były długoterminowe łącznie z powrotem do kraju

Gość gość
nie kazdy mlody facet jest niedojrzaly