Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki to los

Za granicą może łatwiej zarobić ale trudno oszczędzić

Polecane posty

Gość taki to los

bo zawsze jest na co wydać kase

Gość gość
Nie generalizuj. to zależy od sytuacji w danym momencie, od podejścia do pieniędzy, od priorytetów. Moi znajomi odkładają teraz na depozyt na mieszkanie ktore chcą kupić . wobec tego odkładają ile mogą i choć kuszą ich różne rzeczy to się starają pilnować, by odkładać na osobne konto. U nas to też jest różnie. staramy się nie przesadzac z wydawanuem na pier/doły, ale też nie mamy "węza w kieszeni"

Gość gość
ile zaoszczędzą jak życie za granicą jest drogie? bez krechy nikogo na nic nie stać, tak debile podbiły sobie ceny nawzajem biorąc kreche na 100 letnie spłaty

Gość gość
Odkladaja i wpiepszaja zupki chinskie w zamian:D i mieszkaja w pokoju jak dziady zapewne:D jak chcesz normalnie jesc w uk to nie odlozysz nic

Gość gość
do 09:16 Ja jem w UK normalnie. Ja, mąż i dziecko nastoletnie, wydajemy miesięcznie na wyżywienie 800-900 funtów. i odkładamy spokojnie 300-400. Mieszkanie w bloku ok 15-letnim, metraż 60 m kw, w Szkocji. mieszkamy w trojkę oczywiście, bez nikogo dodatkowego :O

Gość gość
Bzdury. Ten weekend w Niemczech, to pięć wolnych dni. Dlatego jedziemy z mężem do hotelu, w sumie pójdzie około tysiąca euro. I cóż z tego, jeśli zarabiamy tyle, że nawet przez chwilę się nie zastanawiamy, czy jechać. Trzeba odpocząć, a nie zbierać pieniądze i w końcu zdechnąć jako bardzo bogaty nędzarz, który oprócz pieniędzy nie miał w życiu absolutnie nic.

Gość gość
Za to w Polsce odkładasz, że hej :)

Gość gość
gość dziś 300 odkladasz czyli gó;/wno :D bez meza bys dopłacała do zycia wiec jestes kolejna pustaczka co wyszła za maz dla kasy aby pasozytowac na innym :D

Gość gość
gość dziś odkładacie 300 funta na miesiąc, czyli aby kupić dom za 200,000 funtów będziesz zbierać tylko 65 LAT!!!! no sukces w hooj. Ale za to wnuki chate będą mieli za darmo.

Gość gość
gość dziś 1000 euro rozwalicie w pare dni a kredyty pospłacane? no właśnie

Gość gość
do osoby z 20:55 a gdzie napisałam, że chcę kupić mieszkanie/dom?? wcale nie chcę