Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza wycieczka w zerówce. Czy dać kieszonkowe?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 6lat. To pierwsza taka wycieczka pociągiem do Piwnicznej z Nowego Sącza. W przedszkolu były tylko krotkie wyjścia. Nie mam pojęcia czy 6 latkom daje się pieniądze i ile? Piwniczna jest śliczna i pewnie córcia będzie chciała sobie coś kupić. Pani powiedziała że niech każdy robi jak uważa:o

Gość gość
daj jej kase kobieto

Gość gość
Co to za pytanie? Oczywiście ze daj. Niech kupi sobie jakąś pamiątkę. Może już nigdy nie będzie miała okazji tam pojechać, a drobiazg zostanie.

Gość gość
oczywiście że tak. jak nie wyda to przyniesie, zawsze lepiej mieć.

Gość gość
Jaka kwota będzie odpowiednia? Myślicie że 50 zł wystarczy? Moja córka jest rezolutną dziewczynką, często pozwalam jej "płacić w sklepie" i z troszkę orientuje się w wartośc****eniądza. Pytanie zadałam ponieważ rano rozmawiałam z innymi rodzicami i mówili że oni dziecku nie dadzą pieniędzy:o

Gość gość
ale ludzie nie myślą.... ostatnio moja córka była na wycieczce z klasą, byłam tez z nimi ja jako opieka. Po zwiedzaniu muzeum, zostało sporo czasu więc nauczycielka zdecydowała że pójdziemy się rozgrzać na herbatę do pobliskiej kawiarenki. Kilka dzieci nie miało pieniążków i żeby nie robić im przykrości, pożyczyłam im pieniądze ja i nauczycielka. do dziś nie oddali... bo pewnie nie powiedzieli rodzicom. zawsze coś się może wydarzyć na takich wyjściach, nieplanowane lody czy choćby zwykłą potrzeba skorzystania z płatnej toalety, kiedyś chłopiec zgubił wodę którą miał z domu, ale że miał pieniądze nie był to problem bo poszedł i kupił sobie drugą.

Gość gość
50zł jest ok. Ale daj jej w banknotach 10złotowych.