Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Escapella

Polecane posty

Gość gość

Witam,spałam z chłopkiem dzień przed owulacja.Kochalismy się z prezerwatywa oraz nie skończył we mnie.Tabletke wzielam jakieś 10godzin od stosunku bo bałam się ze będę w ciazy.. ze skutków ubocznych nie odczuwam nic oprócz senności,lekki ból brzucha i jest mi ciagle zimno. Dodam jeszcze ze dzisiaj zaczęła mi lecieć biała gęsta wydzielina.Tabletkę wzielam wczoraj,jak myślicie mogę być w ciazy? Czy jest to niemożliwe

Gość Cleo1976
Raczej niemożliwe.Ja wzięłam tabletkę dzień po owulacji (pierwszego dnia wzrostu temperatury) i myślałam, że nie zadziała.Zadziałała.To, co odczuwasz, to normalne skutki uboczne.Biały śluz jest skutkiem działania progesteronu.Ponieważ jednak Escapelle ma "tylko" 90% skuteczność, 14 dni po wzięciu tej pigułki wykonaj test ciążowy.

Gość Cleo1976
Jeżeli jednak kochałaś się w prezerwatywie i jeszcze na dodatek bez wytrysku, ryzyko ciąży i bez pigułki jest minimalne! Nie bierz takich środków bez potrzeby (pęknięcie prezerwatywy, stosunek bez zabezpieczenia w dni płodne...) bo to naprawdę końska dawka hormonów.Nie warto.