Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komputer na studia i do grania

Polecane posty

Gość gość

Hej, Chce zmienić komputer i szukam czegoś co się nadaje na studia i do pogrania w jakieś nowsze gierki. Co możecie polecić?

Gość gość
Lenovo legion y720 może? Bardzo dobry sprzęt

Gość gość
A dostanę go do 3500? Bo na tym też mi zależy, a zapomniałam napisać...

Gość gość
Z tym może być problem. Ale to w takim budżecie, może legion y520? Też fajny sprzęt

Gość gość
Ok, dzięki. A taki na przykład wieźmin 3 będzie jakoś rozsądnie na tym chodził?

Gość gość
Pewnie, że będzie śmigał. Nawet na ustawieniach ultra myślę, że by pociągnął

Gość gość
A nie będzie się grzał jakoś bardzo wtedy? Bo mój poprzedni przy wymagających grach to parzył praktycznie...

Gość gość
Na testach ponoć wychodziło, że ma wysokie temperatury, ale nie czuć tego kompletnie. Grałem na tym sprzęcie parę razy i było zupełnie komfortowo

Gość gość
Nie ma szans na grę w Wiedźmina 3 w ustawieniach ultra na laptopie za 3500 koła. Średnie to wszystko a i to nie zawsze...

Gość gość
Ok, super. Kurczę, widzę ten 720 i tylko 200 ponad budżet. Myślici, że warto dołożyć?

Gość gość
Ja myślę, że warto, ale tak jak mówię: oba sprzęty są bardzo dobre

Gość gość
dysk ssd to podstawa, nie ma sensu już brać hdd bo to tylko zmula wszystko i blokuje te nowe procki

Gość gość
Lepiej kupić stacjonarny do grania i laptop na studia.

Gość gość
W jaki sposób dysk blokuje procesor? Co to za bzdurne teorie? Dysk magnetyczny jest wolniejszy od SSD ale nie ma to absolutnie żadnego związku z wydajnością procesora. Po prostu operacje dyskowe są wykonywane wolniej. SSD są drogie i nie nadają się do zapisywania dużych ilości danych, np. filmów. W taki sposób dysk SSD wyzionie ducha tuż po upływie gwarancji. Wady tej nie ma tradycyjny HDD. Najlepsze rozwiązanie to SSD na system i programy oraz HDD na dane. Dobra konfiguracja to np. 128 GB SSD i 1 TB HDD

Gość gość
W Legion Y520 GeForce GTX 1050 i i7-7700HQ i szesnastka RAMu...więc całkiem nieźle, i za spoko kasę. Legion Y720, całość ciut lepsza, więc jak możesz trochę więcej wydać to jest dobry wybór, masz GeForce GTX 1060, aluminiową obudowę, fajne głośniki. Na pewno można fajnie pograć:D

Gość gość
Powiem tak: przy takich założeniach finansowych legion jest dobrym wyborem zdecydowanie. Ja bym brał jednak y720 (duż nie dołożysz), a jak chcesz grac w nowe gierki to masz obsługę 4K i VR. No i do teo obsługuje do 32 ramu, a nie 16

Gość gość
A jak jesteście w temacie lenovo, to może ktoś mi powie: jak u nich teraz z serwisem jest? Bo wiem, ze kiedyś było nieciekawie, ale ciekawi mnie jak jest teraz u nich. Ktoś coś wie może?

Gość gość
Z tego co wiem to z serwisem wciąż średnio, długo trwa bo chyba na Niemcy to idzie. Ale no póki co nie musiałam testować :D Ogólnie lenovo spoko jest własnie jeśli chodzi o w miarę sprzęt za tani hajs ( ja mam y700 ), w rodzinie jest i poprzednik mojego, i jeszcze poprzednik poprzednika (nie pamiętam tych cyferek wszystkich). Ale pewnie przez niską cenę mają problem z jakością tego co wiem - mój padał ludziom bo sprzedawali z trefną wersją biosu (zanim doszli do tego co się dzieje, to sporo ludzi miało pecha), do tego matrycę spieprzyli. W którymś z nowych podobno z klawiaturą jest problem. Więc trzeba też uważać.

Gość gość
Wiesz co w kwestii serwisu, to problemy były jeszcze kilka misięcy temu, ale z tego co wiem, to już to poprawili. No i ja, jak oddawałem do nich lapka, to wszystko mi sprawnie ogarnęli, więc zastrzeżeń nie miałem

Gość gość
W sprawie matrycy, to z tego co czytałe to była kwestia tego, że refleksy odbija. No ale za to lepszą masz czerń, więc coś za coś, no i do grania to i tak chyba każdy podpina jakiś zewnętrzny monitor, więc to nieduży problem.

Gość gość
No, no, serwis już jest ok, więc bym się nie bała tego raczej

Gość gość
Konsole kup do grania i jakiś monitor z takim wejściem pod konsole

Gość gość
Na konsoli masz dużo fajnych gier takich jakich nie ma na pc

Gość gość
W red dead redemption 2 już nie pograsz na pc

Gość gość
Mele PCG35 APO i do tego wystarczy na porządny telewizor 40 cali