Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppigwaa

Nie mam ubezpieczenia, PUP odpada.

Polecane posty

Gość ppigwaa

Biorę udział w projekcie z PUP, nawet nie wiem co to jest za projekt, wiem, tylko, że nie mogę mieć stażu. Ma on na celu znalezienie pracy, tej pracy nie mogę znaleźć, nikt nie chce mnie zatrudnić z powodu mojego wyglądu... Nie chciałam brać udziału w tym projekcie, nawet nie byłam zapytana czy chcę. Męczą mnie te ciągle telefony czy pracuję, czuję presję. Chciałabym z niego zrezygnować, ale potrzebne jest mi ubezpieczenie zdrowotne, ponieważ ostatnio zrobiłam badania i nie są one najlepsze. Nie mogę być zarejestrowana w PUP, ponieważ nie spełniłam warunku. Rozmawiałam z kobietą, która jest w ciąży i została bez niczego, ponieważ nie może mieć ubezpieczenia, co z tego, że jest w ciąży, nie spełniła warunku. Co mam zrobić, nie uczę się i nie mam dochodu?

Gość gość
niestety nie ma dobrej opcji dla takich osób, zwyczajnie nie ma:o chyba że twoja rodzina to rolnicy...

Gość gość
Jam masz rodzinę rolników to ubezpiecz się w KRUSie, coś koło 4 stów na kwartał i masz ubezpieczenie i składkę na emeryturę.

Gość gość
ubezpieczenie dadzą ci w ośrodku pomocy społecznej, przynajmniej czasowe do tego momentu aż już będziesz spełniała warunki i bedziesz mogła sie zarejestrować w PUPie

Gość gość
jak masz pracującego ojca albo matkę to możesz być na ich ubezpieczeniu...

Gość gość
hmm napewno mzoe jesli jest pelnoletnia?

Gość gość
tak na 100%

Gość gość
nawet jeśli masz męża to też możesz być na jego ubezpieczenia..ale chyba męża nie masz to możesz być na ubezpieczeniu jednego z rodziców nawet jeśli jesteś pełnoletnia

Gość gość
nie sciemniajcie jej. Ubezpieczenie moze miec od rodzica tylko do 26r.zy TYLKO jak sie uczy.:) Pozostaje ci szukac męza i błagac go niech on cie ubezpieczy. LUB ubezpieczaj sie sama.(to kosztuje chyba 200-300zł). lub prosic Mops o ubezpiecznie (nie wiem jakie warunki trzeba slepniac,chyba pokazac im jakis papier z wariatkowa ze nie mozesz pracowac). ej i co to znaczy "nie mam pracy z powodu wygladu"???I co ty chrzanisz ze jest projekt z UP a nie wiesz jaki??? Nie dają ubezpieczenia to j***c projekt:D a nie mozesz zrywac jabłek?pracowac na produkcji,przy tasmie,lepic piergi po nocach,sprzatc kible w nocy ???itp? Wiele agencji pracy dorywczej ,po rozmowie telefonicznej.WYSYŁA ci uwowę przez e-mail! Ja tak pracuję od 1,5 roku. PRacuje w markecie na kasie.Agencja mi wysyła co miesiac nową umowę,Sama sobie ustalam grafik ,zmiany itp. Agencja mnie w zyciu na oczy nie widziała.A sklep MUSI zatrudnić i przyjąc kazdego kaszalota z mojej agenci.:) Bywam w 6 marketach,i UWIERZ MI OSOBY PRACUJĄCE RAZEM ZE MNĄ TA SĄ KALEKI Z DÓWNEM,ZEZEM,NIEDROZOWOJEM ITP. :) I CO?mozna pracowac brzydkim????mozna:D Ps.do szkoły marsz!!! byle jakiej bezpłatnej,nierobie.

Gość ppigwaa
A co sklep ma przyjąć osobę, która ma coś nie tak z twarzą? Mam słyszeć na każdym kroku, jaka to nie jestem, fuuu, że to moja ostatnia wizyta w sklepie? Takie rzeczy słyszałam za plecami. Ja bym takiej osoby nie zatrudniła. Nie przejmuję się opinią innych ludzi, którzy nie znają mojej historii.