Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyc szczeniaka załatwiania się na dworze?

Polecane posty

Gość gość

Mam 4miesięcznego Maltańczyka, do tej pory załatwiał się w domu na podkłady, zaczełam z nim wychodzić na spacery itd. Problem tkwi w tym, że nie potrafie wytłumaczyć pieskowi, że na dworze załatwiać może kiedy chce, moge z nim chodzić 2 godziny on i tak będzie trzymał, kiedy wracamy do domu to od razu biegnie na podkład i tam się załatwia. Jak nauczyć psa by załatwiał się na dworze i wiedział, że w domu już nie wolno?

Gość gość
pokaż mu skarbie jak się sika na dworze

Gość gość
pies jest wzrokowcem więc zdejmij majtki i do dzieła ;)

Gość gość
sikająca niewiasta to jest coś pięknego ! nie mówiąc już o kupie mmm

Gość gość
Wychodz z psem często na dwór i jak się załatwi nagradzaj smakołykiem

Gość gość
Te podklady to jest jakas zmora przy wychowaniu pieskow

Gość gość
Podłącz prąd do tego podkładu na który sika to się oduczy

Gość gość
chciałbym być takim podkładem dla kobiety mmm albo kiblem niech rąbie na mnie sobie zdrowo kupke

Gość psssiaaara2
madry pies rozumie okolo 20-30slow. Glupi tylko 10-15.:) Naucz go podstawowych "nie wolno!"..."spierdaalaj' :) "Masz," "chodz".:) "siku!". psy sa madre trzeba ja tylko ukierunkowac. Nie paplaj mu dluugih pogadanaek,TYlko rzucaj hasła. wiele razy w ciagu dnia. Mam 40 lat,odchowałam w mieszkaniu 3 psy-kundle wziete z ulicy,.Z kazdym sie dogadywałam.KAzdy wołał na siku,drapiąc w drzwi ,lub przynoszac smycz,:) Wychodz rano okolo 7:00...i chodz do poki sie nie wysika. Mow "siku",siku...siku... Pochwal go jak zrobi. To samo wychodząc mow "idziemy siku". W domu zabbierz te maty i jak sie zesika w domu.Krzycz"nie wolno!!!".Mozesz go skarcic gazeta w dupsko.:) Po 100 razach sie kapnie o co chodzi.cierpliwosci. wychodz czesto z nim.Niech sie bawi z innym pieskami,podpatruje ich.wącha rozne trawniki i zpoznaje zapachy.OD innych psów sie nauczy ze w ten sposob sie znaczy teren i zostawia innym psom wiadomosc.Moze mieszkasz w Domu i pies nie zna innych zapachów???wychodz na dalasze spacery niech pies pozna inne siki:)

Gość gość
Kiedy jestem z nim na spacerze to mowie by zrobil siku itd. Ale on nie widzi nigdzie maty na ktora zalatwia sie w domu i trzyma. Dopiero gdy wroci do domu to od razu biegnie na podklad i tam sika.

Gość gość
tarmoś go za małego to może popuści