Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźniający sie okres

Polecane posty

Gość gość

Powinnam dostać okres ok. 1,5 tygodnia temu. Jest 42 dzień cyklu a okresu brak. Zrobiłam 2 testy ciążowe dla pewności - oba negatywne. Jestem w 4 klasie technikum, w pierwszym i drugim tygodniu przeżywałam stres związany ze szkołą. Czytałam w internecie różne porady np. Gorąca kąpiel/prysznic, aktywność fizyczna. Nic do tej pory nie pomogło. Nie byłam jeszcze nigdy u ginekologa i trochę sie boje. Co mam zrobić?

Gość gość
To normalne w tym wieku. Jesteś jeszcze dziewicą?

Gość gość
Nie jestem skoro robiłam test ciążowy. Nie jestem od dłuższego czasu wiec to nie ma wpływu na opóźnienie

Gość Cleo1976
A kiedy ostatnio współżyłaś? Wykonaj trzeci test 21 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku.A w ogóle to: 1) okres zależy od owulacji.(Dni płodnych) Normalnie występuje 10-18 dni po niej.Ale dopóki nie było jeszcze owulacji, nie będzie i okresu.Ostatnio miałam nawet owulację w 54 dc, okres wystąpił normalnie, w 66 dc. 2) Wiele czynników wpływa na zahamowanie owulacji.Choroba, stres, zmęczenie fizyczne i psychiczne (depresja!), restrykcyjna dieta, zmiana rytmu snu...Naucz się obserwować przebieg Twojego cyklu. 3) Normalnie opóźnienie okresu o 7 dni można brać za podejrzenie ciąży, ale u młodych kobiet (do 5 lat o rozpoczęcia miesiączkowania) cykle są bardziej nieregularne, niż u innych. 4) Należy iść do lekarza, jeśli miesiączka nie pojawi się przez trzy miesiące.

Gość gość
Współżycie z zabezpieczeniem było na wakacjach w okresie 31.08-06.09 według aplikacji z której korzystam i regularnie wpisuje dane z okresu w tym czasie były dni płodne.

Gość gość
Witam, ostatni okres miałam 10 sierpnia cykle miewam co 34-36 dni. Od dwóch tygodni leci ze mnie brązowa wydzielina. ROBIŁAM dwa testy i ciąży nie ma według nich. Do lekarza mam na 17.10. Czy któraś z Pan MOŻE wie co jest mniej więcej przyczyną takiego plamienia?smutas.gif

Gość gość
W 44 dniu cyklu pojawił sie okres :) wszystko już gra

Gość Cleo1976
A, no to TAK NAPRAWDĘ dni płodne autorka miała 10-18 dni wcześniej.Większość aplikacji na telefon NIE podaje prawidłowych informacji, bo opierają się na metodzie kalendarzykowej.JEDYNA dobra jaką znam to NFP Sympto Plus ale ona wymaga wprowadzania obserwacji, a nie tylko daty ostatniej miesiączki.

Gość Cleo1976
Gościu z wczoraj: przedłużające się krwawienia i plamienia z dróg rodnych mogą wskazywać na nadżerkę, endometriozę, przewlekłe infekcje, jakiś uraz lub nawet na zmiany nowotworowe.Koniecznie idź do lekarza!

Gość gość
Do lekarza mam na 17.10 na 13:30. Ostatnio miałam tylko zapalenie grzybiczne lekkie, wyleczylam biorąc dopochwowo macmiror. Nigdy wcześniej tak nie miałam.... najgorsze ze te plamienia nie ustępują wcale. Pozdrawiam, Sandra.