Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ginekolog widzi coś na usg.Któraś tak miała?

Polecane posty

Gość gość

Jestem 8-9 dni po terminie @, test negatywny, byłam dziś u ginekologa, powiedział żebym przyjść za tydzień bez względu czy przyjdzie @ czy nie bo mówi ze widzi długą i dużą szyjke (27mm) i kazał przyjść za tydzień bo albo wczesna ciaza albo okres sie zbliża. Ktoras tak miała?

Gość gość
Dodam że od 3-4 dni mam wrażliwe sutki, nie mogę ich dotknąć.Jak i pobolewa mnie brzuch.Jak to się może skończyć ? Hmmm

Gość gość
27 mm to bardzo krotka szyjka

Gość gość
Krótka ? On mówił że duża. Jak to z nią jest ?

Gość gość
Jestem w 30 TC i moja szyjką ma 4 cm twoja króciutka jest

Gość gość
Ja tak mialam 2 tygodnie pozniej dziecko :) nic nie widziala pomimo super sprzetu ale w 6 tygodniu wszystko bylo na tacy

Gość gość
Mam nadzieje ze tak będzie ;) Opowiedz mi cos więcej o sobie, o organizmie co i jak było.byłabym wdzieczna;)

Gość Cleo1976
Tak.Ja poszłam do lekarza po 21 dniach powyższonej temperatury, w dodatku z testem pozytywnym w dłoni.Lekarz powiedział, że "coś tam" widzi, ale że to NA PEWNO nie jest ciąża.:) Twierdził, że być może to polip i wysłał mnie na łyżeczkowanie.W dwa tygodnie później poszłam z tym skierowaniem do innego lekarza (strasznie się bałam łyżeczkowania)-a on zobaczył żywą ciążę.Dziś ten mój "polip" ma już 10 lat.:)

Gość gość
Ooo Cleo gratuluje dziecka !! U mnie jest ten minus ze test negatywny a on podejrzewa wczesną ciążę i mówi ze czekamy. Nie mówiłam mężowi bo chce być wszystkiego pewna, jak się wyjaśni to mu powiem czy okres wywolujemy czy ciąża. Swoją drogą tak mnie niemiłosiernie bolą sutki ze szok, wcześniej przy dotyku a teraz jak to tez jak chodzę to piersi jakby obolale. P. S. Jak po wielkości szyjki mógłby powiedzieć ze to może wczesna ciąża ? To przecież nie ma zarodka..

Gość gość
Pewnie chodzi o to że szyjka jest w ciąży wysoko.

Gość gość
Dzięki, możliwe.Nie znam się do końca w tym temacie :D Co byłoby dalej? Testy negatywne a on skierował mnie na betę.

Gość gość
Któraś się jeszcze wypowie ?;) Wizytę mam w środę. Testy negatywne ; (

Gość gość
Zawsze na każde badanie nawet cipki mam swego faceta nie wstydzę się go bo wszystko widział u mnie a mam prawo go mieć podczas badań i nawet zabiegów. Gdy jest przy tobie twoja połówka liczą się i nie opowiada ginekolog bajek na wyrost. Było zdarzenie że ginekolog wysyłał na usuwanie macicy i jajników niepotrzebnie okaleczał kobiety. Te co były z chłopakiem bał się bo chłopak patrzył na monitor i nie wiedział czy się niezana że nie ma guza do operacji.

Gość gość
Każda ma inne zdanie. Ja na badania nie biorę męża.Na poród chciałby pójść. Mój się denerwowal na początku ze ginekolog mnie bada, później dojrzał :D to było dobre 3 lata temu :D Teraz pyta i pyta co powiedział, czy wszystko ok. Po 4 latach starań dochodzę do wniosku ze zajsc w ciążę jest ciężko ( tylko dlaczego te 16-17-18 latki zachodzą po jednym stosunku ehh).

Gość gość
Nie nastawiaj się. Dziwny ten lekarz. Ginekolodzy są raczej oszczędni w osądzaniu ciąży na tak wczesnym etapie. Niemożliwe, żeby lekarz widział cokolwiek przy negatywnym teście. Powinnaś po prostu wykonać test z krwi (beta hcg), ale raczej gin niepotrzebnie robi ci nadzieję.