Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia 00

Miłość a pożądanie

Polecane posty

Gość Sylwia 00

Mam pewien problem, otóż jestem w związku 1,5 roku wszystko jest super, można by rzec że prawie jak w bajce jednak jest jedno ALE.. Otoz kochamy się z max 3 razy w tygodniu, dla mnie to zbyt mało ale on zawsze uważał że przesadzam, że jest zmęczony bo wcześnie wstaje do pracy itp. Nie dawałam za wygraną i chcialam się dowiedzieć co może być tego przyczyną zwłaszcza że jesteśmy młodzi więc nie ma żadnego problemu z libido i próbowałam znaleźć jakieś rozwiązanie . Moj ukochany powiedział że mnie kocha, podobam mu się jako kobieta ale nie jestem typem dziewczyny z którą chce się często uprawiać seks. Poczułam jakby ktoś kubeł zimnej wody na mnie wylal. Po prostu powiedział że nie pociagam go na tyle żeby robić to częściej. Poczułam się fatalnie i szczerze mówiąc nie wiem co mam zrobić. On uważa że nic takiego się nie stało, że było tak od zawsze tylko teraz tak się upieralam że mi to wyznał. Potem się próbował tłumaczyć że to nie jest tak że go całkowicie nie pociągam.. Dodam że nie chodzi o wyglądać, czy brak zaniedbania bo zawsze powtarza że dbam o siebie itp. Zastanawiam się nad sensem dalszego związku, czy można planować małżeństwo i dalsze życie z kimś kogo się kocha ale nie czuję się pożądania?

Gość gość
Związek z rozsądku? Na to wygląda

Gość gość
Mysle, ze nie. Tez tak mam. Kocham mojego partnera, ale w sumie jakos tak nie czuje pozadania, a milosc. A jest bardzo przystojny. Chyba bardziej mnie krepuje. A z innymi bylo inaczej. Bylo wlasnie pozadanie, gorzej z uczuciami..

Gość gość
uczucie i miłość to podstawa. Samo pożądanie bez miłości mija. Myślę, że umiejętnie Twojego faceta da się rozkręcić. Mogą być różne przyczyny ale rozmową da się dojść. Wszystko przed wami. Może bardziej psychologia, może ma jakieś fetysze, może stresy. Może potrzeba jakiejś seksi bielizny, może zrób mu loda. Może pozwól na coś bardziej pieprznego jak wytrysk na twarz - nie wiem. Ale na pewno jeśli się kochacie to dopasować do seksu uda się wam

Gość gość
Może wypość go trochę. Tylko tak żeby nie odebrał że robisz to specjalnie. Do tego jakaś kuchnia z przyprawami poprawiającymi libido. Facet to raczej prosta konstrukcja w większości przypadków. Doświadczyłem tego na sobie, zawsze mogłem po kilka razy dziennie, kiedyś zmieniłem pracę na dosyć stresującą i zanim się zaaklimatyzowałem to mimo ze fizycznie wszystko działało jak trzeba nie miałem ochoty jak wcześniej. Obecnie od kilku lat moja kobietka leczy się hormonalnie i rzadko jest sex ..jestem taki napalony że porozrywał bym jej gacie :)