Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jetsem kobieta a poce sie jak swinia smierdzi odemnie jak z tym walczyc

Polecane posty

Gość gość

j.w wszystkie bluzki przepocone.

Gość gość
Przebieraj sie w ciagu dnia, z bielizna wlacznie, nos glownie bawelne. Nie pij za duzo kawy, pij szalwie i sok ananasowy, daje przyjemny zapach potu. Depilacja pod pachami i w pachwinach i mycie lekko szczotka do ciala.

Gość gość
Do pracy jeezdze roweerem bo inaczej nie zdarze do pracy i odebrac corki ze szkoły. Myje sie codziennie. regilarnie gole, codziennie nosze swieza bielizne i ubrania.uzywam blokera pod pachy.

Gość gość
Jak bedziesz nastepnym razem u lekarza rodzinnego to mu mozesz o tym wspomniec . Moze to hormony ?

Gość gość
Kup etiaxil czerwony w aptece. On powstrzymuje pot. Jak noe ma potu to nie ma smrodu. Dla mnie idealny

Gość gość
Pozostaje ci przebierac sie w pracy i odswiezac wilgotnymi chusteczkami.

Gość gość
A ja radzę zbadać tarczyce, też miałam z tym problem i okazało się ze tarczyca nie prawidłowo pracuje, a etiaxil rzeczywiście rewelacja stosuje się to 2,3razy w tyg

Gość gość
ja stosuje blokera ale tylko pod pachy. wiec jest ok. ale poce sie na calym ciele. przez to wstydze sie chodzic na silownie czy inne ciwczenia. bo wszystko mam mokre. koszulke pozna wykrecac. a smrod stop to okropienstwo,

Gość gość
Ja stosuje jeszcze na pachwiny. Po sporcie byc mokrym to normalne, taki wiek ;) Zucie albo picie herbaty z szalwii hamuje pocenie sie, stara sredniowieczna metoda.

Gość gość
To moze byc tarczyca lepiej zrob badania

Gość gość
Sa specjalne tkaniny do sportu, np. podkoszulki firmy Propper.

Gość gość
Badania koniecznie, rowniez hormonalne.

Gość gość
robilam badania.wyniki sa ok.

Gość gość
Ja tez sie pocę;) a śmierdze ze hej. Daj priva- posmuerdzimy na osobności;)

Gość gość
Ale robiłaś tsh ft3 ft4?

Gość gość
Na specjalne okazje daj sobie przepisac tabletki methanthelinium bromid, po tym sie nie poci. A na codzien spraw sobie odziez sportowa, pierz ja w specjalnym plynie a do mycia uzywaj szpitalnych plynow antybakteryjnych do mycia, z apteki-z przerwami no i czesto przebieraj sie. Bedziesz sie pocic ale bez przykrego zapachu.

Gość gość
Przykry zapach potu może wynikać również z nieodpowiedniego jedzenia. Im bardziej niezdrowe jedzenie, tym gorszy smród potu. na fitnessie też się bardzo pocę, ale nie przejmuję sie tym. W końcu uprawiam sport, a nie siedzę na przyjęciu. Mam tylko nadzieję, ze mój pot nie śmierdzi tak bardzo.

Gość gość
Możesz mieć subkliniczna nadczynność tarczycy, jakie dokładnie robiłas wyniki??? bo TSH moze być ok, ale trzeba dokładniejsze badania zrobić) Albo przedwczesna menopauza, nie chcę cie straszyc, ale znajoma miała 38 lat jak zaczęła mieć zlewne poty jakie ty opisujesz, potem uderzenia goraca a w wieku 40 lat dostała ostatni raz okres...

Gość gość
Ja miałam taki okres, że brałam leki które u mnie wywoływały pocenie. Poza oczywistosciami jak higiena używałam takich wkładek pod pachy, mniej więcej jak wkładki higieniczne. Pot w nie wsiaka, ubrania nie łapią zapachu. Taka wkładkę wymienisz ile razy chcesz w ciągu dnia.

Gość gość
Gdzie można kupić takie wkładki? Mam olbrzymie problemy z potem, ale u mnie to wina tarczycy.

Gość gość
polecam zastrzyki z botoksu.Hamują nadmierne pocenie dloni,stop,pach etc.Z apteki antidral -rewelacyjny bloker potu (pachy,stopy).Do stop,pach ,pod piersi -talki kosmetyczne .

Gość gość
najgorzej to stopy. dzis to samo.swieze skarpety 2 h w butach a po przyjsciu do domu. smrod na cala chate.

Gość gość
bierz probiotyki doustnie pomoze na smierdzace stopy- ewentualnie możesz zastosować masc z dziegciu ( codziennie przez 2tyg trzeba stopy na noc smarować ta mascia i zakladac sdkarpetki. Smierdzi okropnie ale działa raz na cale zycie :) Pod pachy etiaxil czerwony jest najsilniejszy . Ja tez go używam działa rewelacyjnie. Myj się szarym mydlem - bialy jelen.

Gość gość
aha! i polecam ci antypersiprant Dove invisible jest jednym z najlepszych na rynku- ja się tez dużo poce pod pachami a on daje rade caly dzien.

Gość gość
mam teraz blokera z zjaji.nawet dziala. kiedys mialam etiaxil i faktycznie jest bardzo skuteczny. ale dosc drogi. ile za niego dalam pare lat temu jakies 30-40zł.

Gość gość
Nie polecam blokerów, bo to straszna chemia, przestaniesz się pocić a za jakiś czas będziesz miała inny problem, ze zdrowiem. Zrób badania, może to sprawka hormonów. Przeanalizuj swoją diete, może też pora zrezygnować z kawy.

Gość gość
kawe tylko rozpuszczalna 1 dzienie