Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Werka110198

Pierwsza wizyta u ginekologa. Badanie hormonów. Pomocy

Polecane posty

Gość Werka110198

Witam. Wczoraj miałam swoją pierwszą wizytę u ginekologa. Za 4 dni mam dostać okres ,a pan powiedział ze chyba jeszcze nie było jajeczkowania.Czy to możliwe ?Dostałam skierowanie na pobranie krwi na dwa hormony PROLAKTYNE i TESTOSTERON . Troszkę się boje :/ miała któras z was robione te badania? jak wyniki ? Okres mam co 35-37 dni. A i jeszcze jedno jest coś takiego jak "endometrium 8mm" bo nie wiem czy tak jest tam napisane niewyraźne pismo;/ Pozdrawiam cieplutko; )

Gość gość
Mógł być cykl bezowulacuyjny. A dlaczego się boisz tych badań? A o co ci chodzi z tym endometrium?

Gość Werka110198
Dostałam kartę z badania usg i tam jest coś takiego napisane "endometrium 8mm" nie wiem czy dobrze rozczytalam ponieważ jest niewyraźne napisane :/ dlatego się pytam czy słyszeliście o takim czymś lub czymś w podobie :/ Nie boje się badan bo to tylko pobranie krwi chodzi mi ,ze boje się wyników. Czy można leczyć te hormony i w ogóle :( mam stresa :(

Gość gość
endometrium to jest błona śluzowa w macicy a co do badań to chyba z jakiegoś powodu lekarz ci zlecił to zbadać? co się dzieje?

Gość Werka110198
Chodzi o to ze mam długie cykle i staramy się o dziecko od kilku miesięcy chyba dlatego skierował mnie na te badanie. Mówił ze lepiej się upewnić itp.

Gość Werka110198
Coraz bardziej się boje :(

Gość gość
a po co wyprzedzasz fakty? Nawet jeszcze badania nie zrobiłaś a już diagnozy szukasz? Weź na luz.