Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goszuza23

Kupno nieruchomości, wątpliwości

Polecane posty

Gość goszuza23

Ponieważ goni nas czas postanowiliśmy kupić dom w stanie ssz. Mam dużo wątpliwości co do papierologi więc proszę o pomoc. Obecni właściciele kupili sso(2014r.), warunki zabudowy były wydane na dzialke 5ha,projekt jest również na dzialke 5ha,pozwolenie na budowę również(2011r.), na poprzednich właścicieli. Potem(2012r.) nastąpił podział tych 5ha na mniejsze i sprzedaż wspomnianej. W projekcie nie nastąpiła zmiana numeru działki ani też w pozwoleniu na budowe. Obecni właściciele po zakupie nie zmienili decyzji o pozwoleniu na budowę tylko kontynuowali inwestycje, wyprostowali tylko kwestie dzialki w geodezji i założyli KW. Mało tego obecni właściciele zamontowali okna i zrobili dach, czy to nie jest samowolka z ich strony???? Czy kupując taka nieruchomość nie będę mieć problemów? Skoro pozwolenie jest na dzialke która nie istnieje i na pierwotnych właścicieli, dziennik budowy również to czy czasem obecni właściciele nie powinni tego zmienić przed sprzedażą? Dodać że ostatni wpis pierwotnych wlascicieli jest z 2012r.,nastepnie obecnych z roku 2014 - 2016.

Gość goszuza23
Pomożecie mi k... czy nie?

Gość Ewelinka 34
Witajcie Zobaczyłem że piszecie o nieruchomościach i ich kupowaniu. Co prawda poszukiwałem innej informacji o okolicach Torunia Potrzebuję mieszkania na wynajem w toruniu i Twoja strona http://mieszkania.torun.pl przyciągnął moją uwagę. Ciekawie powiedziane. Całkiem dobry wątek. Narka