Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TO NIEWIARYGODNE PRZEMOC DOMOWA!!!

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj teściowa pobiła mojego męża a swojego syna. Teściowa ma 80 lat, mąż 50. To był jakiś horror. Mieszkamy daleko od siebie i wczoraj pojechaliśmy do teściów bo teść miał jakiś problem i prosił żebyśmy przyjechali. Zajechaliśmy wieczorem, teściowa zrobiła kolację, była również wódka ale mała butelka bo tylko mąż z teściem piją. Mieliśmy tam zostać na noc. Było już po 22 kiedy teściowa bezceremonialnie wpadła nam do pokoju coś krzycząc że okno mamy otwarte i jej zimno. Ona ma pokój na drugim końcu domu. Zaczęła drzeć się na męża że pali papierosy, że jest alkoholikiem (200ml wódki na 2 facetów to alkoholizm?), w końcu podeszła do niego i zaczeła go bić po głowie i drzeć się jak opetana, na to przyszedł teść zobaczył co się dzieje i wyszedł. Mąż zazwyczaj spokojny człowiek wreszcie jakoś zareagował i kazał teściowej uspokoić się i wyjść, a ta złapała nóż i zaczęła mu grozić tym nożem, obrażać go na wszystkie możliwe sposoby i czepiać się jakby miał z 15 lat,że na policje zadzwoni żeby go zabrali itd. Mnie traktowała jak powietrze, jakby mnie tam w ogóle nie było, a ja siedziałam jak w kinie i nie mogłam uwierzyć w to co widzę. 80 letnia siwa jak gołąbek nieduża staruszka z nożem w garści wrzeszczy na swojego potężnego i bogu ducha winnego syna że mu zaraz flaki wypruje bo okno otworzył. Zabraliśmy się stamtąd i spaliśmy w hotelu, ja do tej pory jestem w szoku. Czy coś takiego można podchodzi pod przemoc domową? Mąż mówi że matka zawsze była terrorystka i ustawiała ich wszystkich jak chciała, a z wiekiem to chyba jeszcze przybrało na sile. Co z taką babą można zrobić?

Gość gość
Co zrobić? Nie odwiedzać:)

Gość gość
Wiem że nie odwiedzać byłoby najlepiej i naprawdę jesteśmy tam rzadko, ale wszystkie pozostałe dzieci mieszkają za granicą i na nas spadł obowiązek pomocy w różnych sytuacjach w których oni już sobie nie radzą i tak samo było wczoraj. Teść ma 85 lat i on juz do nas autem nie przyjedzie ponad 200km. Ja już wcale nie mam ochoty tam jechać a z drugiej strony obawiam się męża samego puścić jak ta baba z nożem po domu lata.

Gość gość
Może teściowa ma jakąś demencję?

Gość gość
No Coz ja to bym następnym razem była przygotowana na to by nagrać ją w akcji i pokazać jakiemuś lekarzowi. Bo ewidentnie ma. Coś z tą siwa głową.

Gość gość
Nie wiem czy to się nazywa demencja, na pewno wylewa z siebie hektolitry jadu. Nigdy się nie lubiłyśmy bo to osoba zawsze mająca do wszystkich o wszystko pretensje, wiecznie niezadowolona i narzekająca na swój los bo "inni to mają lepiej". Nie wiadomo jacy inni, ale to już nieważne. Ważne że agresja którą wczoraj zobaczyłam i te jej krzyki cyt. "przebiję ci ten bebech i będzie spokój, wypruje ci flaki i zobaczysz...", jest dla mnie czymś niemożliwym do pojęcia. To nie była awantura między dwoma pijakami, to nie była kłótnia pijanego męża z żoną, tu w ogóle nie było żadnej awantury tylko nagle wpada do pokoju stara kobieta i zaczyna wrzeszczeć na własnego dorosłego już dawno syna. A godzinę wcześniej siedzieli wspólnie przy stole i jedli spokojnie kolację. Też myślę o nagraniu takiej akcji jakby się powtórzyła, bo wczoraj byłam tak zaskoczona że zdrętwiałam z wrażenia. Tylko co ja z takim nagraniem zrobię? Ukochana synowa pójdzie do lekarza ukochanej teściowej żeby ją w psychiatryku zamknęli? Policję mam wzywać, że jest niebezpieczna? Teść był przy tym i mam wrażenie że zwyczajnie uciekł udając że nic się nie dzieje. Mąż był wczoraj nieźle wkurzony ale też palcem nie kiwnął żeby ją chociaż z tego noża rozbroić. Przeciez 80 letnia staruszka to nie gladiator, wystarczyło jej wytrącić ten nóz z ręki.

Gość gość
Babina ma 80 lat i takie akcje? Jeśli to prawda, powinien zająć się nią psychiatra

Gość gość
Zamknąć w odpowiednim miejscu albo zapewnić opiekę. Lepiej się pośpieszyć zanim kogoś uszkodzi nożem, obleje wrzątkiem czy coś podobnego. Niestety takie rzeczy mogą się zdarzyć, jeśli jest w miarę sprawna, coś z głową nie tak i bywa agresywna

Gość gość
Ale jak do takiego psychiatry dotrzeć? Nie jestem jej córką tylko synową a wiadomo powszechnie jak traktowane są relacje teściowa - synowa. Nie mieszkamy razem więc nie jestem tam na codzień. Teść nie stanie przecież przeciwko własnej żonie. Pozostałe dzieci z tego co wiem wyniosły się za granice głównie dlatego że chciały uciec od terroru matki czyli ona chyba zawsze taka była. Ale wątpie żeby któreś z nich stanęło po mojej stronie, powiedzą że mieszam w rodzinie. Przyjeżdżają z poczucia obowiązku raz na rok i mieszkają w hotelu chociaż w domu jest gdzie spać. Samych sobie staruszków zostawić nie można bo o ile teść umysłowo daje radę to teściowa wpuszcza do domu jakichś oszustów domokrążców naciągaczy i potem tylko kłopoty są które my z mężem musimy rozwiązywać.