Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brudne paznokcie

Polecane posty

Gość gość

moje 3 miesieczne dziecko ciągle ma brudne paznokcie. Dodam że kąpie dziecko codziennie i przecieram mu rączki w ciągu dnia. Ale ciągle mam problem z paznokciami. Wygląda jakby wrócił z piaskownicy a przeciez on nawet nie siedzi :o Już nawet nie dochodzę skąd ten brud się zbiera bo przecież dziecko nie bawi się w piachu Dodam że ciągle muszę obcinać mu paznokcie co sprawia nie lada problem bo podczas snu dziecko sie budzi . Pomóżcie drogie mamy , jak wy sobie radzicie z higieną paznokci? ten brud siedzi głęboko ... :(

Gość gość
mieszkasz w dzungli

Gość gość
umyj poprostu mydełkiem

Gość gość
tu autorka myłam szarym mydłem, nic nie wychodzi, brud jest głęboko. Pilniczkiem czy nożyczkami czytałam że nie wolno wyskrobac brudu by nie poranic dziecka w dodatku te paluszki sa takie maleńkie ... nikt nie ma podobnego problemu>??

Gość gość
Moj sun ma 6 miesiecy i nie wiem czemu ale brud juz sie nie zbiera pod paznkociami. Ha to olewalam, kapalam dziecko wieczorem, w ciagu dnia przecieralam raczki i juz. A brud sie zbiera od drapania, jak nosisz dziecko to czasami pewnie Cie drabnie, skrobnie zawsze cos z Ciebie "sciagnie" do tego sam sie drapie i otoczenie tez. Nie przejmuj sie tym. Teraz moj syn juz jest *****iwy, pelza, drapie ale brud jakos sie nie zbiera.

Gość gość
Podczas kąpieli mocz mu dłonie powinno pomóc

Gość gość
tu autorka mocze raczki podczas kapieli ale to nie pomaga i szczerze mowiac mnie tez to dziwi jak wiecej sie zmyje to zaraz znowu brud sie zbiera ;/

Gość gość
Dlaczego obcinasz mu paznokcie kiedy śpi? Mojej też się zbierało trochę brudku, a teraz ma 8 miesięcy i już jej się nie zbiera

Gość gość
tu autorka a kiedy mam obcinać ? dziecko ma 3 miesiące, cały czas się rusza i zabiera rączki obcinam gdy ma twardy sen

Gość gość
Może ma jakiś kocyk ciemniejszy i rączkami zbiera ten meszek,albo jakis pluszak,albo ubranko,pajacyk welurowy.

Gość gość
Mój ma to samo i też ma trzy mies. Dalam sobie spokój bo obcinanie paznokci to jakas trauma. Mały się wierci budzi itd. A brudek jest bardzo głęboko nawet podczas kapieli się nie zmywa. W ogóle moje dziecko to straszny brudasek. Poci się, nóżki mu śmierdzą, w faldkach zbiera się biały nalot, za uchem smierdziuszkuje muszę go codziennie szorowac

Gość gość
Mojemu tez sie nalot zbieral w lecie na szyi a jak bulam takim maluszkiem to tez w dloniach i miedzy paluszkami. Ciagle zaciskal piastki. Teraz jest ok

Gość gość
Obrzydliwe te wasze dzieci....

Gość gość
dzieci jak dzieci, dorosili sa bardziej obrzydliwi