Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hpv

Polecane posty

Gość gość

Witam! od ok roku próbuje dowiedziec się co mi dolega. przez ok 4lata byłam nieaktywna seksualnie,po poznaniu chłopaka doszło miedzy nami do pieszczot bez stosunku.po ok 4 miesiacach od tego zdarzenia(w miedzy czasie nie mieliśmy żadnych kontaktów) pojawiły sie na sromie zmiany,którym towarzyszył świąd..udałam sie do lekarza,który po badaniu od razu stwierdził kłykciny...kolejnego dnia kolejny lekarz z tego samego oddziału zaprzeczył temu i zlecił wykonanie testu hpv...zrobiłam poszerzony zakres na te niskoonkogenne i wysokoonkogenne ok.37typów i wynik wyszedł negatywny..wykonano mi również szereg posiewów bakteriologicznych,mykologicznych i wszystkie były ujemne..pobrano mi również wycinek do badania histopatologicznego i wynik wykazał włokniaka miekkiego...lekarz zapewnia mnie ,że to nie jest infekcja zakaźna i tego typu zmiany spowodowane są stresem i środkami chemicznymi(coś typu alergia) ...po ok 4miesiącach podobna zmiana pojawiła się u nasady języka w jamie ustnej,a od kilku miesięcy borykam się rownież z bólem gardła i lekko powiekszonymi wezłami chłonnymi..niestety podczas pieszczot doszło między nami do seksu oralnego...obawiam się,że może to jednak być infekcja wirusem hpv...czy moje obawy są uzasadnione? czy moge zaufac lekarzowi? u laryngologów tez byłam juz dwoch i twierdzą ,że nic niepokojącego się nie dzieje...ja mimo wszystko odchodzę od zmysłów i nie mam pewności...czy moge coś jeszcze zrobić dla pewności? prosze o pomoc i porade

Gość gość
Z tego co piszesz to rzeczywiscie wyglada na hpv.. U mnie tez pojawily sie te zmiany po ksiazkowych 3 miesiacach. Zobacz w internecie kłykciny kończyste i porownaj do swoich. U mnie nie bylo watpliwosci ale tez sam lekarz od razu stwierdzil hpv i mialam wymrazanie. Ale mnie nie swedzialo. Wiec moze to byc cos w kierunku opryszczki narzadow rodnych trzeba sie wypytac i o to lekarza