Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mozna mieszkac w domku letniskowym bez zameldowania?

Polecane posty

Gość gość

Mam taką sytuację że obecnie mieszkam z rodzicami, ale juz mi sie to odwidzialo. Zreszta nigdy nie bylo tak ze chce z nimi zostac na zawsze. Uwazam ze o conajmniej 8 lat za dlugo z nimi mieszkam, a dopiegam 30stki. Chce w przyszłosci zakupic wlasna dzialke i postawic sobie najmniejszy mozliwy domek, byle wlasny i miec spokoj i prywatnosc ktorych tu mi brak. Czy w takim domku, powiedzmy do 30m2 mozna sie zameldowac?

Gość gość
Można. Domek i działka muszą spełniać określone warunki ale to możliwe. Też myślałem o postawieniu drewnianego domku na niewielkiej działce, lecz na razie nie mam dość pieniędzy.

Gość gość
Również nie mam w tej chwili środków, ale mam pomysł i chcę go przetworzyć w cel. Tylko najpierw muszę się utwierdzić w przekonaniu że to możliwe.

Gość gość
Nie trzeba mieć meldunku :-) bo i po co.

Gość gość
Nie musisz być zameldowany w miejscu, w którym de facto mieszkasz. Możesz być zameldowany gdziekolwiek byleby tylko ten meldunek mieć. Miał być zniesiony obowiązek meldunku, ale chwilowo wycofano się z tego pomysłu.

Gość gość
Jednak jesli pozostane zameldowany u rodzicow to np. bedą musieli za mnie placic za smieci, bo tu jest to uzaleznione od ilosci zameldowanych w domu osob :/