Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spotykałybyście się z facetem

Polecane posty

Gość gość

który chodził do szkoły specjalnej?

Gość gość
co to znaczy że chodził do szkoły specjalnej? wariat jakiś?

Gość gość
To zależy, z jakiego powodu tam chodzil, czy down, czy np. len w nauce. Moja kolezanka ma męża po szkole specjalnej, sa razem od ponad 15-tu lat.

Gość gość
do szkoły specjalnej czyli takiej gdzie chodzą uczniowie z niepełnosprawnością intelektualną. Poznałam jednego faceta który do takiej szkoły chodził, chociaż nie wiem jaki poziom niepełnosprawności on ma, ale teraz pracuje w normalnej firmie, co prawda jest to praca fizyczna ale nie zauważyłam żeby miał jakieś wielkie odchylenia od normy.

Gość gośćśćć
a po co chcesz się spotykać z jakimś opóźnionym w rozwoju gościem? wiadomo że normalni do szkoły specjalnej nie chodzą i prędzej czy później te jego odchylenia wyjdą na wierzch. Szkoda czasu na takiego

Gość gość
gośćśćć dziś po prostu bardzo go lubię tylko nie wiem czy jest w tym jakiś sens :(

Gość gość
po 26, a to ma jakieś znaczenie?

Gość gość
z takim człowiekiem trzeba dużo rozmawiać , żeby móc stwierdzić co tam w jego głowie siedzi, bo z samej obserwacji to niczego się nie dowiesz

Gość gość
Z jakiego powodu trafił do tej szkoły? Repetowal 2 x w podstawówce, bo byl leniem i matka pisala mu zeszyty, czy ma odchyły umysłowe?

Gość gość
gość dziś no właśnie tego niestety nie wiem :( a przecież go tak wprost nie zapytam

Gość gość
Do szkoły specjalnej chodzą uczniowie o tzw. specjalnych potrzebach edukacyjnych - niekoniecznie musi się to wiązać z upośledzeniem umysłowym. A jeśli już - np. stopień lekki upośledzenia umysłowego oznacza że różnica między takim uczniem a uczniem "w normie" może być mniejsza niż pomiędzy dwójką uczniów z intelektem w normie w jednej klasie. Niepełnosprawność umysłowa może też dotyczyć różnych obszarów: np. problemy z mową (a ogólna inteligencja u takiej osoby jak najbardziej jest w normie). Do szkół specjalnych w Polsce (choć nie powinno tak być) trafia też sporo uczniów z zaburzeniami zachowania - które nie wpływają na inteligencję i z wiekiem mogą zostać skorygowane. Różnie to bywa - w każdym razie samo uczęszczanie do takiej szkoły faceta nie powinno skreślać. Poznaj go bliżej, rozmawiaj, nie bój się pytać - a zorientujesz się czy nadaje się na partnera.

Gość gość
gość dziś z moim szczęściem to na pewno się okaże że coś z nim nie tak :( a do tego jeszcze w domu cały czas słyszę że mam sobie dać z nim spokój bo on jest biedny i do tego ta szkoła specjalna i jeszcze ktoś matce powiedział że podobno często popija z kolegami, chociaż to akurat mało prawdopodobne mi się wydaje.

Gość gość
a moze pan jest swietnym manipulatorem, bo ma np. Zespol Aspergera. Jest inteligentny ponad miare, ma swietna pamiec, ale dotad nic nie robil w szkole ogolnoksztalcacej mimo orzeczenia o potrzebie ksztalcenia spec. realizowanego w zwyklej szkole, az byl nieklasyfikowany, bo nie bylo mu za co postawic oceny. I zeby w ogole skonczyl jakakolwiek szkole przeniesli go tam. Takie dziecko sie przeciaga najpierw z klasy do klasy, ale nikt mu sie nie chce narazic, bo bywa, ze on np.pogryzie kogos, albo sam napadnie na nauczyciela, zlapie taka osobe za rece, odepchnie, bo ona prosi go o robienie zadan na lekcji :o

Gość gość
sa takie dzieci. Kolezanka uczy w klasie gdzie jest chlopiec chlopiec, ktory od poczatku roku nie pisze. Bo nie chce. I wszyscy chodza wokol niego na paluszkach, moze nawet pani pedagog nie zmusza go do pracy. Bo pomysl - kto bedzie sie narazal na atak takiego "pana", kiedy on juz pogryzl paru nauczycieli jako dziecko w klasach I-III. Dziecko ma asystenta, ktory sluzy jako sparing partner. Ostatnio to on odepchnal asystenta i go zalapal za rece chociaz nie byl nawet dotykany. Kiedy ta osoba uwolnila sie z uscisku dzieciak wpadl w szal, ze nie stanelo na jego i zagrozil, ze juz nigdy nic nie zrobi na lekcji.

Gość gość
Po takiej szkole to może zostać politykiem albo biznesmenem . Bo trzeba być upośledzony żeby nie płacić pracownika pensji albo płacić 2 zł/h . A politycy upośledzeni wymyślili umowy śmieciowe a teraz mówią ze to skandal ,sa upośledzeni .

Gość gość598
ma takiego znajomego który chodził do szkoły specjalnej bo został siedzieć w jednej klasie a potem sobie nie radził w normalnej szkole, generalnie raczej z powodu lenistwa a nie jakiegoś upośledzenia. Teraz jako dorosły człowiek radzi sobie nie najgorzej, myslę że nie mozna od razu skreślać faceta z tego powodu

Gość gość
W idealnym świecie zaburzeniami zachowania u rozwijającego się dziecka zajmuje się psycholog-behawiorysta, czasem psychiatra lub neurolog. W Polsce i niestety nie tylko często szkoła chce się po prostu pozbyć kłopotu więc wysyła ucznia do szkoły specjalnej - niech tam się martwią. Dlatego w szkołach, które z założenia powinny być dla osób o trwale obniżonym potencjale intelektualnym (np. zespół Downa, uszkodzenia mózgu) uczą się sprawne intelektualnie za to zaniedbane wychowawczo dzieci. Tragedia dla dziecka i rodziny. Więc po prostu poznaj bliżej swojego kolegę - jeśli jest upośledzony umysłowo to szybko się zorientujesz.

Gość gość
Takich świrów powinni zamykać w gumowych ścianach . A nie czekać aż kogoś zabije albo pół biedy gdy zgwałci . Ale kto ma go zamknąć . Z waszego głupiego pisania wnioskuje ze policja boi sie tych aspragusów czy jak to nazywacie . Zawsze można gnoja paralizatorem poświęcić . Czy nauczyciele nie mają żadnej broni jako publiczni funkcjonariusze powinni być uzbrojeni .

Gość gość
gość dziś płytkie bo co?

Gość gość
Zlikwidować qspragusow i zombie i trolli

Gość gość
Hitler i Stalin by zrobił porządek z tymi aspagarusami i zombimi .

Gość gość
Jak asparagusy przejmą władze to az strach . Nie wiem kto by był lepszy w koalicji czy asparagusy czy platforma obywatelska .

Gość gość
Co płytkie . Badałaś mi pipe miarką . Ze płytka jestem .a może palcem mi badałas .

Gość gość
gość dziś tylko żeby ocenić czy taki facet jest normalny i czy nadaje się do związku trzeba go najpierw poznać, i nic dziwnego że kobieta poznając takiego kogoś ma obawy, raczej jakby się nie obawiała to by było z nią coś nie tak

Gość gość
gość dziś Co płytkie . Badałaś mi pipe miarką . Ze płytka jestem .a może palcem mi badałas . x widze tu upośledzenie w stopniu średnim

Gość gość
Taki asparagus to wali konia na lekcjach w szkole .

Gość gość
takie dziecko z Zespołem Aspergera nie ma empatii. Czesto jes ponad przecietnie inteligentne, idealnie moze nauczyc sie manipulowac, swietnie przewiduje intencje ludzi, jest odkrywczy w rozwiazywaniu problemow (rownie dobrze moze wymyslic kolejna piramide finansowa, jak zrewolucjonizowac jakas dziedzine nauki). Bardzo duzo daje tez wychowanie. Dziecko dopilnowane skonczy szkole zwykla, ale jesli rodzice nie daja rady (bo maja np. 4czy5dzieci a on jest najstarszy) to przez to, ze dziecko odmawia wykonywania obowiazkow moze trafic do szkoly specjalnej. Nie zostaje klasyfikowane, bo nie bylo mu za co postawic oceny. To jest osobowosc zaburzona, co nie znaczy, ze w szkole masowej nie ma dzieci, ktore sa zaburzone-byc moze inne dziecko z tym samym zaburzeniem mialo rodzicow, ktorzy mieli czas i chec je dopilnowac na tyle, aby szkole skonczylo. Chlopiec o ktorym mowa zapewne pracowalby, gdyby mu za to np.placic. On z wlasnej woli, "darmo", nic nie zrobi. W tej chwili zaczal kl.IV i bada uklad sil. Sadze, ze juz sobie podprzadkowal doroslych, bo jedni sie boja napasci i nie chca wchodzic mu w droge a asystent, ktory moglbymiec na niego wplyw juz chyba odpusci i tez nie bedzie sie narazl na knucie z jego strony. Chlopak zachowuje sie tak, jakby robil na zlosc wszystkim wokolo, ze sie nie uczy.

Gość gość
Nie uposledzenie tylko potrzebuje faceta . Daj swojego albo poźycz albo sama ty mi czochraj bobra .