Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na moich zarumienionych policzkach każdy podkład wygląda źle!!

Polecane posty

Gość gość

Hej, zmagam się odkąd pamiętam z problemem rumieńców. Stałych, nie tylko jak się zmęczę, chociaż wtedy to już wygląda bardzo tragicznie. Dermatolodzy są bezradni, ja sama próbowałam wielu rzeczy. Mój problem tyczy się podkładu. Próbowałam już wszystkiego... 8 różnych podkładów, wszystkich metod nakładania, różnych pędzli i gąbek do nakładania i nic. Podkład zawsze wygląda fatalnie. Co przez to rozumiem? To, że podkład po nałożeniu na moje policzki praktycznie znika i całkowicie osiada się na włoskach twarzy, pozostawiając cały rumieniec odkryty, a na twarzy coś nienaturalnego. Próbowałam też golić twarz - totalna masakra. Podkład wygląda obrzydliwie i nieświeżo na mojej twarzy przez to, że nie wtapia się w skórę a cały osadza na wierzchu. Pomocy nie wiem już co robić! Skórę też ciągle nawilżam i pielęgnuje!!

Gość gość
A gdybys sprobowala korektora?

Gość gość
Spróbuj pod podkład dać neutralizujący zaczerwieniena primer z Kolorówki: http://arsenicmakeup.blogspot.fr/2014/11/primer-redness-correction-kolorowkacom.html a potem, po nałożeniu podkładu, przypudrować żółtym pudrem (na pewno ma Clinique, i chyba Nyx też). Golenie włosków też powinno pomóc - może wypróbuj różne metody, jeśli zwykła maszynka się nie sprawdza (ona w sumie nie jest na taki meszek tylko na twardszy zarost, więc może w tym problem).

Gość gość
Jakbym czytała o sobie. Też mam rumieńce ale nie delikatne tylko po prostu palę cegłę. Kiedy? Np gdy się zawstydzę a zdarza mi się to często bo choruję na fobię społeczną, gdy się objem, gdy zmarznę, gdy jest mi za gorąco itd. Podkład trochę masuje to ale w przypadku gdy bardzo się zaczerwienię też nic nie pomaga. Także nie jesteś sama :(

Gość Tosienka87
A próbowałaś double wear?

Gość gość
Miałam to samo ale nauczyłam się nad tym panować i już się praktycznie nie rumienię. Zauważyłam że buraka palę jak się zawstydze lub w podobnych sytuacjach. Stałam się bardziej pewna siebie, różne rzeczy przestały mnie ruszać i rumieńce też zniknęły. Są tylko po wysiłku fizycznym lub z zimna

Gość Tosienka87
Miałam takie objawy jakie opisujecie, ale odkąd mam Double Wear wszystko jest od kontrolą.