Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOOle from Catalonya

strzelanie do ludności cywilnej _ tak wygląda wolność i demokracja w UE

Polecane posty

Gość cOOle from Catalonya

Hiszpańskie ZOMO w akcji. Co na to EU? Czyżby wszyscy byli zajęci praworządnością w Polsce? Faszyści z Madrytu szybko wybiją z głowy gumowymi kulami i pałkami niepodległość Katalończykom. UE się rozpada od środka. Dlaczego UE tak ochoczo nie rozprawia się z muzułmańskimi terorystami. Każda dyktatura uważała, że broni swojego dyktatorskiego prawa. Stąd się biorą rewolucje. Państwo Hiszpańskie nie ma racji bytu skoro pałuje i strzela do swoich obywateli za wyrażanie własnego zdanania. UE nie ma racji bytu skoro nie chroni obywateli przed wolnością słowa.

Gość gość
ALe to było strzelanie w ramach obrony demokracji!

Gość gość
Te chuye orzekły że to wewnętrzna sprawa Hiszpanii. ..buahaha

Gość gość
Pilnują porządku i tak powinno być cięta guma wąskie drzwi

Gość gość
Ojejku ale wy się czepiacie i dziwne że nie widzicie, że prawdziwe problemy i łamanie demokracji to jest w Polsce. Mamy poważne incydenty: odgradzanie barierkami KODu i nielegalna partyzantkę kornika. "wolność dla kornika :classic_cool: i demokracja dla kodu" :classic_cool:

Gość gość
Nie ma żadnej demokracji. Nigdzie.

Gość gość
UE to tylko mielenie pieniędzy. To dawno powinno się rozpaść.

Jeśli europejskie demokracje ochoczo poparły prawo Kosowa do oderwania się od Serbii, to tak samo powinny zgodzić się że Krym ma prawo odłączyć się od Ukrainy a Katalonia od Hiszpanii 😴

Gość gość
Rescator555 dziś ale nie ma porównania do tego co się tam dzieje i jak są traktowani ludzie z tym jak jest u nas. Nawet sama liczba rannych tam to po jednym dniu prawie 500 osób i użyto broni gładkolufowej przeciwko osoba które nic nie robiły, tylko chciały zagłosować. To jest porównywalne do tego co było lata temu z protestujacymi górnikami. (no jakby nie patrzeć za czasów po-psl) ale oczywiście nie na taka skale i tez było pozamiatane i w kraju i jakoś swiat nie komentował.

Gość gość
Rescator555 dziś Nie, obecne protesty sa tylko i wyłacznie dlatego, że pewne ugrupowania nie moga się pogodzic z tym, że zostały odsunięte od władzy w wolnych wyborach!, że zabierane są im przywileje, no i najważniejsze Pieniądze, pieniądze które płynęły do ich kieszeni. Nie jestem ani za PO, ani za PiS, ale od 1989r nie było jeszcze w tym kraju takiej opozycji, która jedyne co ma na celu to przejęcie władzy nie poprzez wybory ludzi, a siłowo "ulica i zagranica". Nie było jeszcze opozycji, której jedynym "programem" jest negowanie i atakowanie rządzących. Nie było opozycji, która robi taki rozpiernicz we własnym kraju i jeszcze tak układa sie z innymi państwami, żeby negować swój własny kraj. Jest powiedzenie "nie sra się do własnego gniazda" a oni jeszcze namawiają inne kraje żeby nam govna dorzucały.

Gość gość
UE nie ma racji bytu skoro nie chroni obywateli przed wolnością słowa. x A uważasz, że powinna ich chronić PRZED wolnością słowa ? To jakby tak robi nie ingerując w wnętrze sprawy Hiszpanii - chroni ich przed wolnością słowa, podobnie jak rząd w Madrycie. Człowieku pomyśl zanim coś napiszesz bo aż boli jak się to czyta. R

Gość gość
(muszę to podzielić, bo w całości uznaje za spam.) Res.555 dziś a)"Wcale nie tylko i nie wylacznie. Wycinanie Puszczy Bialowieskiej nie zabiera nikomu żadnego przywileju, tylko rujnuje dziedzictwo przyrodnicze calego kraju i Europy odp. Za poprzednich rządów rujnowano polską gospodarke, przemysł, bankowość itd itd. to też miało ogromny wpływ i na sytuacje kraju i na zwykłych ludzi.

Gość gość
c)"A w planach sa kolejne kwiatki, typu plany wykupienia niewygodnych gazet czy stacji telewizyjnych. Wykupienia za nasze pieniadze. Przeciw takim działaniom sa wlasnie protesty odp. W tej chwili mamy niezły absurd bo ponad 80% mediów w naszym kraju (gazety czarnobiało, kolorowe, radio, tv, internet) jest w rękach zagranicznych, w tym większość Niemieckich. d) A celem kazdej opozycji jest wlasnie przejecie władzy i nie przypominam aby w czasach rzadow PO, owczesna opozycja w czymkolwiek wspolpracowala z rzadem. Moze ty mi przypomnisz oczko.gif odp. Oczywiście że celem opozycji jest przejęcie władzy, ale w sposób demokratyczny w wyborach, a nie siłowy "ulica i zagranica!" czy puczu. No i owszem opozycja nie musi współpracować z rządem, ale żadna opozycja tak nie torpedowała działań rządu jak ta. A już napewno nie robiła takiej zdradzieckiej partyzantki po za granicami, żeby szczuć na własny kraj. Incydenty zawsze się zdarzają, ale dla PO. N. i kodu, to poprostu jedyny plan działania. Do tego finansowani sa przez zagraniczne lobby (Soros, Kramek) w celu wywołania destabilizacji i przewrotu w Polsce.

Gość gość
b)"Pozwolenie na to, by partia rzadzaca mianowala, odwolywala i dyscyplinowala sędziow wedlug swojego uznania,.. odp. A jak było przez 20parę lat? Sądownictwo to jedna wielka klika korupcyjna działająca nie w interesie zwykłego obywatela, ale rządzących. Chyba nie musze tu przytaczać, jak ślepa była ta sprawiedliwość, że nie widziała milionowych przekrętów na paliwach, alkoholu, reprywatyzacji itd. którą robili rządzący. Umarzano sprawy wielo milionowe, albo dopuszczano do działania osób i grup przestępczych bo mieli poparcie rządzących. Sędziowie nie byli bezstronni, a bardzo często powiązani z politykami poprzednich władz.

Gość gość
Res555, nie zamierzam Cię namawiać do zmiany poglądów, ani pewnie by mi się to nie udało, tak samo odwrotnie. Każde z nas ma swoje zdanie i dobrze, bo dopóki możemy i potrafimy dyskutować to mamy swoją małą demokracje, to czego w wielu miejscach już nie ma, albo brakuje. (a swoją drogą jeszcze nigdy tak ze spamem nie musiałam walczyć jak w tym temacie)

Gość gość
Za poprzednich rządów rujnowano polską gospodarke, przemysł, bankowość itd itd. to też miało ogromny wpływ i na sytuacje kraju i na zwykłych ludzi. x Z tym nawet mogłabym się zgodzić, problem polega na tym, że praktycznie poza nielicznymi wyjątkami, wszyscy uczestnicy życia politycznego byli "z jakiś poprzednich rządów" i czynnie przyczyniali się do opisywanej przez Ciebie sytuacji. To przypomina mi stan, w której diabeł ubrał się w ornat i ogonem na msze dzwoni. Ty tego nie widzisz ? R

Gość gość
Nie wiem o co chodzi, ale dobrze, że np górale nie chcą stworzyć w Polsce swojego odrębnego państa

Gość gość
A jak było przez 20parę lat? Sądownictwo to jedna wielka klika korupcyjna działająca nie w interesie zwykłego obywatela, ale rządzących. Chyba nie musze tu przytaczać, jak ślepa była ta sprawiedliwość, że nie widziała milionowych przekrętów na paliwach, alkoholu, reprywatyzacji itd. którą robili rządzący. Umarzano sprawy wielo milionowe, albo dopuszczano do działania osób i grup przestępczych bo mieli poparcie rządzących. Sędziowie nie byli bezstronni, a bardzo często powiązani z politykami poprzednich władz. x Znasz wielu sędziów, żeby wyrażać osąd o "całym sądownictwie". Łatwo przylepia się łatki i niszczy ludzi, bo takie są założenia. Wcześniej to byli lekarze teraz prawnicy, ze wskazaniem na sędziów. Jak później, odbudować wiarę społeczeństwa w sprawiedliwe wyroki, to pewnie aktualnie jest mało znaczące, ale odbije się czkawką wszystkim. Chciałabym mieć także podobne do Twojego podejście do życia, by w jednoznaczny sposób stwierdzić, że wszystkie ekspedientki to złodziejki wszak co najmniej kilka z nich mnie oszukało. Wrzucanie wszystkich do jednego worka nie leży jednak w mojej naturze. R

Gość gość
do R. nie napisałam nigdzie, że wszyscy tacy byli (tu za dużo sama dopowiedziałaś) ani nigdzie nie bronie jednej konkretnej siły politycznej. Nawet w moich wypowiedziach jest, że w każdej opcji politycznej i w każdych czasach zdarzają się negatywne incydenty. (spam, wiec znowu musiałam ukrócić wpis, co jednak trochę utrudnia wypowiedź)

Gość gość
Res widzę, że wywracasz odpowiedzi i jeszcze mi Lenina wyciagasz. No jak tak polecimy, to chętnie do Nerona się bym odwołała, ale jak tu pisać, jak mnie sp@mem uwalają. Pierwszy raz tak mam i juz mam nerwy.

Gość gość
do R. nie napisałam nigdzie, że wszyscy tacy byli (tu za dużo sama dopowiedziałaś) Poniżej cytat z Twojej wypowiedzi: Sądownictwo to jedna wielka klika korupcyjna działająca nie w interesie zwykłego obywatela, ale rządzących. x Nie widzę tutaj żadnych rozróżnień, Twoje stwierdzenie jest jednoznaczne "sądownictwo to jedna wielka klika" - super, że gdzieś tam w wersji niedopowiedzianej dopuszczasz możliwość, że może niekoniecznie wszyscy. Dla mnie słowa mają znaczenie i określniki, których używam też, wiem też jak łatwo łatwo skrzywdzić człowieka wyłącznie przy użyciu słów, tych niedookreślonych także. R

Gość gość
Owszem, sensowne by bylo powolanie jakiegos wydzialu spraw wewnetrznych, ktory mialby patrzec sedziom na rece i eliminowac przypadki korupcji. Ale o takiej propozycji raczej nie slychac, bo nie o to przeciez chodzi oczko.gif . x Czy przypadkiem nie służy temu teraz zasada instancyjności sądów ? A także sądy dyscyplinarne ? I, że nie chodzi o nic innego poza wymiana obcych na swoich to raczej nie budzi żadnych wątpliwości. Res co powiesz o skardze nadzwyczajnej i udziale ławników w pracach SN ? R

Gość królowa Polski
"Widocznie tych "narodowopolskich" nie chca ludzie czytac ani ogladac. " x A kto chce jeszcze kupować gazety jak wszystko jest za darmo w internecie? To starzy ludzie trzymają się starego g****a. :D A młodzi wolą prawicowe strony.

Gość gość
Hej Res :) Specjalnie użyłam zwrotu, "że nawet bym mogła", żeby nie zmieniać założeń polemiki :D Wyłącznie po to by pokazać jak śmieszne są te argumenty w ustach ludzi, którzy od 89 roku, to są u władzy to znowu w opozycji. Sami "to" robią a później krzyczą, że to nie my to oni:D (łopatologia) Oczywiście masz racje, cały świat w pewnym momencie "oszalał na punkcie produkcji w Chinach", zupełnie nie doceniając czy nawet lekceważąc fakt, iż obróci się to przeciwko nim samym. To było krótkowzroczne i z założenia błędne, ale chwilowy zysk przysłonił zdrowy rozsądek, a Chiny fantastycznie wykorzystały sprzyjająca koniunkturę. Jeżeli chodzi o Polskę, to wyłącznie dzięki inteligencji, pracowitości i wrodzonemu sprytowi jednostek udaje się przetrwać i tworzyć nowoczesną rzeczywistość. Ja jakoś nie widzę ruiny wokół, lecz fantastycznie rozwijający się kraj, który w krótkim czasie nadrobił dystans, który wydawał się nie do odrobienia. Uważam też, że zmiana prawodawstwa ( to leży wyłącznie w rękach rządzących), zmniejszenie obciążeń, wspieranie rozwoju i nowych technologii(nie w opowieściach tylko realnie) przyczyniłoby się do odtworzenia, zwiększenia czy też rozwoju produkcji. Jak na deser jestem wysokokaloryczna ( długość tekstu), ale mam nadzieje, że nie mdła w smaku :D R

Gość gość
Res odnośnie mechanizmów możliwych do zastosowania, jest ich bez liku, wystarczy stosować :D Nie będę się rozpisywać, ale jakbyś miał ochotę z nudów poczytać to polecam :D Prawo o ustroju sądów powszechnych itp :D, zbyt złożona materia by się tu przerzucać elaboratami :D x Natomiast ztego co wiem istnieje cale bagno, ktorego oczyscic nawet nikt nie probuje. Chodzi o tzw. rzeczoznawcow, ktorych pozal sie boze ekspertyzy czesto wolaja o pmste do nieba. A przeciez na podstawie ekspertyz sedziowie wydaja wyroki. Byc moze powinien byc powolany jakis "korpus "ekspertow, tak jak urzednikow mianownych, ktorego czlonkowie mieli by obowiazek podnoszenia kwalifikacji, byli by dobrze wynagradzani, ale ponosili by jakas tam odpowiedzialnosc za błędy. x Tu powiem jak nie ja czyli krótko :D- jestem zachwycona tą wypowiedzią i tak, tak i 8 x tak, jak nie 16 ;) R

Gość gość
Zapomniałam dodać, że to do czytania to przed zmianami :D czyli już nieaktualne, ale w ramach były mechanizmy :D R

Gość gość
Sądy, demokracja, konstytucja,..............? A tymczasem..............? A o co chodzi? A inteligentni wiedzą. I nie potrzeba na to długich wywodów!!!! Tak naprawdę o niczym ważnym.

Gość gość
Partyjny, antyunijny troll, wynajety na godziny, zerwal sie o 8 rano, odpalil komp i ... zalozyl watek jako obronca Kalalonii. Dobrze ci placa za takie watki o osmiej rano?

Gość gość
Co znaczy,, wiem, nie powiem,,? Przecież Ty też wiesz! Nie wmówisz mi chyba, że nie słuchasz polityków i nie znasz ustaw/na przykład/. To co robisz jest poniżej Twojej godności. Wiem, z czegoś trzeba żyć, ale wierz mi, płacą Ci za mało.

Gość gość
Res znajdź sobie dziewczynę, może być i ukrainka :D