Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomóżcie określić mi czy była owulacja. Zgupiałam, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim, Mam taka sytuacje że nie wiem czy owulacja już była czy nie. Dziś jest 19 dzień cyklu. 5ego dnia cyklu był stosunek przerwany a po 20 minutach kolejny. Od 5dc do 11 dc temperatury były w granicach 36,3-36,5. Test owulacyjny 12ego dnia cyklu dodatni wczesnej były ujemne i temp 36,3 13 dzień cyklu temp 36,4 14dc 36,4 15dc36,5 16dc 36,7 17dc 36,5 18dc 36,7 19dc 36,4 Czy owulka była? Jest ryzyko ciąży? Cykle mam 27-28 dniowe lecz ostatni trwał 24 . Proszę o pomoc

Gość gość
Owu była 14 dnia. Ostatni dzień najniższej temp przed tymi wyższymi jest dniem owu.

Gość gość
Szanse na ciąże znikome, a właściwie to żadne.

Gość gość
hmmm... jestes pewna, ze dobrze mierzylas temp.? Zawsze przed wstaniem i o tej samej godzinie? Tym samym termometrem i w pochwie lub odbycie? Jesli tak, to wyglada mi to na niewydolnosc fazy lutealnej... Jesli chodzi o ciaze, to raczej marne szanse ...

Gość gość
Zawsze tak samo, przed wstaniem tym samym termometrem. Właśnie zauważyłam u.siebie od 2 miesięcy takie durne cykle. Co to może oznaczać?

Gość gość
A może termometr szwankuje? Ma nową baterię także nie wiem co zrobić. Czy to normalne że są takie cykle w których temperatura tak skacze?

Gość gość
A śluz i szyjkę obserwujesz?

Gość gość
najlepiej idz z tym do ginekologa, jak juz pisalam, wyglada mi to na niewydolnosc fazy lutealnej... ale to mozna wyleczyc :-) co do terminu owulacji - trudno tu cokolwiek powiedziec, bo nie ma wyraznego skoku i fazy wyzszych Temperatur...

Gość gość
Obserwuje śluz i szyjke i wszystko jest ok. Poprzedni cykl był taki ten. Wcześniej temperatyra wyższa utrzymywała się 14 dni. Po dwurazowych anomaliach iść od razu do ginekologa? W lipcu brałam leki biofenac na ulotce było napisane ze może zaburzac płodność i że osoby planujące zajście w ciążę niepowinny przyjmować tego leku. Czy to może być przyczyna teraz v tego?

Gość gość
nie znam tego leku, ale skoro moze zaklocac plodnosc, to ffaktycznie poczekaj jeszcze 2-3 cykle, moze wszystko wroci do normy :-)

Gość gość
Oby, kupie nowy termometr tak na wszelki wypadek i będę obserwować. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo chciałabym.mieć dzieci z tym ze jeszcze nie teraz.

Gość gość
Ciąża raczej nie grozi?