Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wapno na pole na środku wioski, czy może zaszkodzić?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Szukam i szukam, ale google albo wyszukuje mi zalety używania wapna na polu, albo proponuje mi jakie wapno, czyli lekarstwo używać na alergię. A ja mam inny problem! Mieszkam na malutkiej, naprawdę bardzo buraczanej i zacofanej wsi. Mój dom stoi przy samym, głównym placu, który niestety ale jest prywatny. Od kilku dni właściciel placu i okolicznych pół składuje wapno, które leży ok 30m od mojego domu. Jeden zsyp wapna z tira, to dość spora górka, a tych górek uzbierało się już 18, jedna obok drugiej. Moje pytanie jest takie - czy taka ilość wapna na środku wioski, 30-50m od domów może zaszkodzić? Martwię się ponieważ mam małe dzieci. Inni sąsiedzi też kręcą głowami, ale nie postawią się właścicielowi pól, bo to bogacz i zapewnia im sezonową pracę. Ja na szczęście nie jestem zależna od takiego człowieka i chcę pójść do Wójta w sprawie tego nawozu, ale chciałabym najpierw wiedzieć, jakimi argumentami się bronić. Liczę się też z tym, że moje obawy nie są słuszne i taka ilość wapna pod samym oknem jednak mi nie zaszkodzi, choć powątpiewam, od czasu kiedy tu jest, a w ostatnim czasie mocno wiało, zaczęły mi ropieć oczy.

Gość gość
Czy zna ktoś odpowiedź?