Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

różnica Terminu porodu

Polecane posty

Gość gość

cześć wam wszystkim ! Mam pytanko, czy różnica dwóch tygodni w terminie porodu jest normalna?? Moja lekarka, która prowadzi moją ciążę mówi, że nie mam się czym martwić, a znowu w szpitalu mówią, że jest nie dziwne... Termin mam na 15.11 wg USG, a wg OM na 29.10. Ostatnią miesiączkę miałam 22.01. współżyłam 4.02 i 17.02 więc kiedy bardziej możliwe było zapłodnienie ?

Gość gość
Date porodu z usg okresla sie po wielkosci dziecka! Ja jestem 20 tyg, ale dziecko duze na 23 tydz. Dokladna date porodu mozna ustalic jedynie w pierwszych tyg ciazy, potem dzieci rosna roznie ,niektore przy narodzinach waza 2,7kg, a inne 4,3kg i obie wagi sa prawidlowe!

Gość gość
no tylko, że moja lekarka nie zapisywała pomiaru płodu podczas usg i nie mam możliwości sprawdzenia tego. Nawet lekarze w szpitalu byli zdziwieni, że lekarz prowadzący nie zapisał pomiaru i nie wydrukował się na zdjęciu z usg

Gość gość
Cale szczescie ze natura sama segreguje chore zarodki, a jakies skomplikowane wady to zadkosc! Bog jeden wie o czym jeszcze zapomniala!

Gość gość
Toc mowie, u mnie poczatkowo termin usg na 18 , teraz juz jest na 4, a dziecko i tak wieksze niz 22 tydz. I czym sie martwic? Gdyby dziecko bylo za male i nie roslo , to i owszem jest powod do obaw! Ze jest wieksze , to chyba lepiej!

Gość gość
Hej autorko. Też mam om na 15.11:-)

Gość gość
Jaki masz problem?????

Gość gość
Taki mam problem, że dla mnie to ważne! Nie rozumiem waszej g****oburzy. Zadałam pytanie, a tu same wredne babska siedzą i chyba nie mają co robić i komentują niepotrzebnie :/ Ja mam z om na 29.10,a z usg mam na 15.11