Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nietrzymanie moczu a drugi porod

Polecane posty

Gość gość

Po pierwszym ciężkim porodzie dużego dziecka została mi pamiątka - gdy mam pełny pęcherz to popuszczać mimowolnie kilka kropel moczu. Teraz jestem w drugiej ciąży i jest coraz gorzej, ciagle czuje ze mi leci. Czy to sie zniweluje po porodzie? Co z tym robić? Proszę pomóżcie

Gość gość
W ciazy mozesz tylko chyba cwiczenia miesni kegla robic ale po porodzie dobre rezultaty przynasza rowniez leki od lekarza no i cwiczenia oczywiscie

Gość gość
masz rozjechaną cipę i ty drugi poród sobie zafundowałaś, co za durne baby,

Gość gość
Cipą się nie sika tumanie!

Gość fizjo
Hej :) Bardzo proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety do pracy mgr. Może macie w swojej rodzinie mamy, ciocie, babcie, które borykają się z problemem nietrzymania moczu i mogłyby poświęcić chwilę na uzupełnienie. Wiem, że problem dość wstydliwy, dlatego też jeszcze bardziej proszę o pomoc, bo niełatwo o grupę badawczą. Z góry dziękuję :) https://www.survio.com/survey/d/S8J6O5L9D9F0A3M1C

Gość Joalliss
W szpitalu LM na Puławskiej w Warszawie przyjmuje doktor Małgorzata Jędrzejczyk, pomogła mojej siostrze z tym problemem po ciązy, jest to zabieg laserowy. Sprawdzone źródło, wiec może wybierz sie na konsultacje.

Gość gość
Ale co przyjmuje ta doktor Małgorzata? Mocz, którego nie nie utrzyma?? A w czym jej to przywozić? I ile płaci za litr??

Gość Lallina
W chwili obecnej jak już pisał ktoś wyżej pozostaje Ci ćwiczenie mięśni kegla. Samo nietrzymanie moczu po porodzie może jak najbardziej się pogłębić dlatego warto wybrać się do ginekologa. W chwili obecnej zabezpieczaj się przed zsikaniem specjalnymi wkładkami- http://www.tena.pl/tenalady/produkty/Ochrona-dla-kobiet aby pozbyć się dyskomfortu.

Gość gość
Tez slyszalam o tym laserze ponoc szybko i bez bolu i problem z glowy. Co mozesz reeaz zrobic nosic wkladki albo podpaski. Urodzisz i jak juz dojdziesz do siebie poczytaj o tym laserze. Ja po pierwszym dziecku mialam ten sam problem ok roku. W cala druga ciaze sie z tym meczylam a poporodzie jak reka odjal :).

Gość gość
Powinnas najpierw zainteresowac sie problemem nietrzymania moczu, pozniej zajsc w ciaze...