Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia licecjackie i magisterskie

Polecane posty

Gość gość

Cześć Skończyłam studia licencjackie na kierunku praca socjalna. Zaczęłam teraz studia na kierunku pedagogika opiekuńcza i mam takie pytanie czy warto zrobić magisterkę ? Jestem bez wprowadzenia do pedagogiki więc nie wiem czy jest w ogóle sens iść na takie studia, bo np. W przedszkolu bym nie mogła pracować,bo nie mam wprowadzenia do pedagogiki

Gość gość
Kochana! Wszystkie obecne studia to ściema.Ściema w sensie tego,że absolwent uczelni nie umie NIC zrobić w swoim zawodzie. On umie tylko teorie i zero praktyki.I teorie też umie na nie takim poziomie jaki jest wymagany od studentów.Egzaminy i zaliczenia są zdawane metodą ,,przez palce'' aby jak najmniejszym wysiłkiem dostać najlepszą ocenę.I nawet tytuł magistra ci nie pomoże. Sama jestem licencjatem filologii angielskiej i jakoś żadna szkoła i przedszkole mnie nie przyjęły.Usłyszała,że magistra też nie chcą bo nauczycieli angielskiego jest teraz w brud.Dlatego nie robie magisterki,bo to szkoda kasy i czasu na to.Jak nie co odchowam dziecko to bede uczyła prywatnie i tyle. Tak to jest po studiach.Pracodawcy nie chcą absolwenta który ma dyplom i zero praktyki oraz stażu pracy.Te studia są teraz nikomu nie potrzebne.Jedynie praca za granicą coś daje.:-)