Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość85

Laptop w lombardzie, co dalej?

Polecane posty

Gość gość85

Oddałam laptopa do lombardu, miałam go wykupić więc wszystkie moje dane, dokumenty i zdjęcia były na nim. Jednak trochę się zmieniło i nie mam możliwości, żeby za niego zapłacić. Laptopa mi nie szkoda, bo dostałam za niego i tak dobre pieniądze. Czy lombard przed sprzedażą ma obowiązek zresetowania całego laptopa i usunięcia wszystkich moich danych? Możliwe, że osoba która go teraz kupi będzie w posiadaniu całej zawartości? Czy mogę iść i poprosić o usunięcie wszystkiego co się na nim znajduję? Bardzo zależy mi na odpowiedzi

Gość gość
Wiem, że w tej sieci loombard czy jakoś tak resetują wszystkie sprzęty do stanu fabrycznego przed sprzedażą. O innych nie wiem.

Gość gość
Ja nwm mozesz przedluzyc za jakas oplata o msc

Gość gość
A nie mozesz isc jeszcze pogadac, zaplacic odsetki? Ja mieszkam za granica i kiedys jak nie mialam kasy to oddalam cala zlota bizuterie i tutaj jest tak, ze do 6 miesiecy nie moga tego wystawic na aukcje i jesli zaplacic odsetki to dalej ci przedluzaja i tak w kolko az tego nie wykupisz. Co do twojego laptopa: oni powinni ci umozliwic usuniecie/zabezpieczenie danych. Idz tam i wyjasnij swoja sytuacje. A jak odmowia (nie sadze) to idz do poradni konsumentow. Nie jestem prawnikiem, nie wiem czy w momencie oddania rzeczy do lombardu nie zrzekasz sie rowniez praw do ewentualnego uzytku. Tak czy owak, mysle ze z kulancji powinni ci umozliwic zabezpieczenie danych. Powodzenia

Gość gość85
Chciałam sensownej odpowiedzi, a nie żarcików

Gość gość85
Właśnie nie opłaca mi się go już wykupić, mam zamiar kupić nowy, a za ten i tak więcej nie wezme. Spróbuje jutro iść tam do nich i poprosić o usunięcie wszystkiego. Nie są to jakieś zakazane rzeczy, ale jednak nie chciałabym, żeby ktoś oglądał zdjęcia choćby mojego dziecka, albo czytał dokumenty w których są zawarte moje dane.