Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wniosek z kafeterii : co druga kobieta usunęła

Polecane posty

Gość gość
11"35 to przykazania Mojżeszowe a wraz z przyjsciem Jezusa mamy nowe przymierze o którym pewnie nie wiesz

Gość gość
dziś 1 Jana 3:15: „W żadnym zabójcy nie pozostaje życie wieczne”. Wyjścia 20:13: „Nie wolno ci mordować”. xx Dla mnie wystarczą a te dwa argumenty . Xx W takim razie rozumiem ,że nie jesz mięsa!

Gość gość
dziś Nie dotyczą płodu tylko istot żywych-ludzi którzy są już na świecie a nie w łonie...ale pewnie to wiesz :D

Gość gość
istota żywa hę ? Pismo sw tłumaczy samo siebie wiec gdybys wzieła pod uwage wszytskie cytaty z Pisma miałabys wytłumaczenie tematu . Czepiasz sie i filozofujesz a wystarczy pomyslec a nie mędrkowac i wyciagac cząstki z cytatów . Jeszcze raz napisze " Pismo sw tłumaczy samo siebie . Jezeli zarodek jest widoczny dla " oczu " Bozych , jest istotą zywą pózniej człowiekiem to zabicie go jest morderstwem .

Gość gość
gość dziś dziś Nie dotyczą płodu tylko istot żywych-ludzi którzy są już na świecie a nie w łonie...ale pewnie to wiesz smiech.gif x tak ? jestes tego pewna ? uzasadnij gdzie to jest napisane

Gość gość
Widzisz. Kwestia podejścia do tego, czym jest dla mnie niechciany płód. Dla mnie to kilka lub kilkadziesiąt komórek, które nie przeżyją poza moim ciałem, a nie inne życie. Nie próbuj więc mnie przekonać, żebym widziała to Twoimi oczami. To się Ci nie uda.

Gość gość
Na pewnym blogu znalazłam się z takim cytatem i ja się z nim zgadzam pomimo iż JESTEM matką dwójki dzieci. "Widzisz moja świnka wypuszczona na wolność z mojego domu przeżyłaby beze mnie i mojej pomocy. Ona przecież nie żyje tylko dlatego, że trzymam ją w klatce. Wypuszczona z klatki nadal oddycha i jej serce bije. Dziecko wyjęte ze mnie do np. 9 tygodnia nawet nie ma pracującego mózgu i poza moim ciałem nie ma szansy na przeżycie. Więc Twój argument jest zupełnie nietrafiony. Dalej - gdyby nie było mnie stać, nie miałabym warunków, żeby wychować świnkę, to bym jej zwyczajnie nie kupiła. Dlatego uważam, że nie urodzenie dziecka jest rozsądne. Porównam to Twoim sposobem. Nie kupię psa (lub świnki) po to, żeby następnego dnia pójść i zostawić go w schronisku. Wolę nie kupować wcale. To samo tyczy się dziecka. Wolę go nie urodzić niż przejść ciążę ze świadomością, że oddam dziecko. Tym bardziej, że o ile pies może sobie nie zdawać sprawy, że następnego dnia został oddany (nie spyta przecież o biologicznych rodziców), to dziecko z taką świadomością będzie żyło przez całe życie."

Gość gość
Jeżeli posługujesz sie Pismem św i cytujesz je to chyba jestes osoba wierząca , a wówczas obowiazuja cie zasady i przykazania z owych Pism . No chyba ze sobie zaprzeczasz i widzisz cos innego i piszesz cos innego .

Gość gość
Po co jej odpowiadacie, niech sobie wkleja te cytaty jak lubi. Ciąża jej raczej nie grozi, nawet jakby chciała, więc co to za głos w dyskusji? :-D

Gość gość
11.58 też mam dwoje dzieci i też się zgadzam.

Gość gość
gość dziś Po co jej odpowiadacie, niech sobie wkleja te cytaty jak lubi. Ciąża jej raczej nie grozi, nawet jakby chciała, więc co to za głos w dyskusji? xxx pewnie , że lubi . A moej cytaty były odp na inne juz wklejone . No tak katoliczka a zasad nie zna bo po co .... o pismie sw nie wspomne . Bóg swoje a ja swoje . Nazywam sie katoliczką i ide z ludem w nieznane , najwaznijesze ze miałam biała sukienke w kosciele do slubu . Tak to widzisz ?! nie muisz odp wiem ze tak to widzisz ,

Gość gość
Ale porównanie dziecka ze świnką morską .Wy jesteście chore psychicznie .

Gość gość
dziś Znam biblię i dlatego posługuje się cytatami,ale traktuje ją jako książkę historyczną o poglądach i wierzeniach ludzi w tamtych czasach.Czytałam też aby zrozumieć chociaż odrobinę ludzi podobnych do ciebie :D którzy wierzą w każde słowo w niej zawarte-dosłownie! :P I nie chodzę do kościoła i ślub brałam cywilny. I biblia i bóg nie jest przeciwny aborcji bo biblia i jej celem było wzbudzenie i ugruntowanie w człowieku lęku przed Bogiem, stworzenie silnego uzależnienia pomiędzy stwórcą a jego rzekomym dziełem, wpojenie wiary w zależność losów ludzkich od boskich decyzji i łask. Już od pierwszych stron Biblia przesycona jest okrucieństwem i zbrodnią. Bohaterowie nienawidzą, grabią, zabijają. Myślącego powinna dziwić nielogiczność sytuacji: człowiek został stworzony na obraz i podobieństwo Boga, jak rzecze sam stwórca. Tymczasem Bóg — synonim dobroci, sprawiedliwości, miłosierdzia, rękoma swoich dzieci (podobnych do niego) niszczy, morduje, prowokuje i wznieca wojny — by potem nawoływać do pokoju; sieje nienawiść, by następnie ustami swojego syna i kapłanów zachęcać do miłości. A bóg dał nam wolną wole...

Gość gość
Z tego co napisałas to widze , że nie czytalas nigdy Pisma sw a jesli w częsci to zupełnie nie zrozumiałs czytaego tekstu . Całe Pismo jest natchnione przez Boga+ i pożyteczne do nauczania,+ do upominania,+ do prostowania,+ do karcenia+ w prawości, 17 aby człowiek Boży był w pełni umiejętny,+ całkowicie wyposażony do wszelkiego dobrego dzieła.+ W Biblii sa zawarte zasady i przykazania aby dobrze nam sie żyło . Co zas do osoby samego Boga ... to ludzie nie sluchali Boga i Jego zasad dlatego ich zgładził np potop . Ludzie wówczas kradli , kłamali, mordowali etc byli ostrzegani , nie sluchali dlatego zostali zgładzeni . Bóg jest miłoscią ale nie pozwala by z niego kpiono .

Gość gość
Jakuba 1:13-15 13 Niech nikt, kto jest doświadczany,+ nie mówi: „Przez Boga jestem doświadczany”. Bóg bowiem nie może być doświadczany przez coś złego ani sam nikogo nie doświadcza. 14 Ale każdy jest doświadczany, gdy go pociąga i nęci jego własne pragnienie.+ 15 Potem pragnienie, gdy stanie się płodne, rodzi grzech;+ z kolei grzech, gdy zostanie popełniony, wydaje śmierć.+

Gość gość
(Psalm 86, 15) "Bóg miłosierny i łagodny, nieskory do gniewu*, bogaty w łaskę i wierność'' (Księga Wyjścia 34, 6) "Bóg miłosierny i litościwy, cierpliwy, bogaty w łaskę i wierność, zachowujący swą łaskę w tysiączne pokolenia.." (Księgi Syracha (17, 29) "Wielkie jest miłosierdzie Pana i przebaczenie dla tych, którzy się do niego nawracają'' Kłamstwa

Gość gość
(Księga Izajasza 63:3) "Ja rozdepczę ich w swym gniewie i podepczę ich w mej zapalczywości, ich krew zbryzga moje szaty i splamię całe swe odzienie". (Ks. Rodzaju 6:1-13, Biblia Tysiąclecia) ''Postanowiłem położyć kres istnieniu wszystkich ludzi, bo ziemia jest pełna wykroczeń przeciw mnie; zatem zniszczę ich wraz z ziemią." (Księga Liczb 31. 7) "Według rozkazu, jaki otrzymał Mojżesz od Pana, wyruszyli przeciw Madianitom i pozabijali wszystkich mężczyzn. Oto Dowody! (Ps. 7:11, KJV). "Bóg gniewa się* na niegodziwych" (Rzymian 1:18 ) "Albowiem gniew Boży z nieba objawia się przeciwko wszelkiej bezbożności i nieprawości ludzi, którzy przez nieprawość tłumią prawdę." Jeremiasz (Jr 36,7) "Wielki jest bowiem jego gniew i zapalczywość" (Rzym. 12,19-21) "Najmilsi! Nie mścijcie się sami, ale pozostawcie to gniewowi Bożemu, albowiem napisano: Pomsta do mnie należy, Ja odpłacę, mówi Pan. Jeśli tedy łaknie nieprzyjaciel twój, nakarm go; jeśli pragnie, napój go; bo czyniąc to, węgle rozżarzone zgarniesz na jego głowę. Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj." Prawda ! Jak sami widzicie nie tylko Biblia przyznaje się do tego kim jest Bóg, a nawet on sam, gdzie przemawia we własnym imieniu. Interpretując Biblię czysto logicznie dochodzimy do wniosku, że słowa, które tam widnieją naruszają jedynie morały zdrowego rozsądku i nie ma to nic wspólnego z wiarą, która ponoć posiada moce wszechmogące. To zjawisko stanowi czysty przykład manipulacji polegający na stwarzaniu pozorów mających na celu wzbudzić litość i zaufanie człowieka, a co za tym stoi - zmanipulować go.

Gość gość
Podsumowanie: Bóg nieskory do gniewu* <---- kłamstwo Bóg gniewa się* <---- dowód na kłamstwo Ja rozdepczę ich w swym gniewie*<---- sam się przyznaje albo rybki albo akwarium albo piernik do wiatraka. Ktoś tu kłamie coś tu nie pasuje... Jest to kłamstwo, które ukrywa się między wersetami Biblii. (Psalm 37,8 ) "Zaprzestań gniewu i zaniechaj zapalczywości! Nie gniewaj się, gdyż to wiedzie do złego..." (Kazn. 7,9) "Nie bądź w swym duchu porywczy do gniewu, bo gniew mieszka w piersi głupców". Pytanie tylko kto gniewa się i sam przyznaje do tego... (1 Tes 5:9) "Gniewajcie się, lecz nie grzeszcie; niech słońce nie zachodzi nad gniewem waszym". Gniewać czy nie gniewać... - oto jest pytanie.... Podsumowanie: "Zaprzestań gniewu i zaniechaj zapalczywości!" <---- Ogłupianie ludzi "Gniewajcie się, lecz nie grzeszcie". <---- Dowód na ogłupianie ludzi Dalej: (Kazn. 7,9) "Nie bądź w swym duchu porywczy do gniewu, bo gniew mieszka w piersi głupców". <---- Mądrość Biblijna (Księga Izajasza 63:3) "Ja rozdepczę ich w swym gniewie* i podepczę ich w mej zapalczywości, ich krew zbryzga moje szaty i splamię całe swe odzienie". <---- I tutaj potrzeba mądrości, aby samemu domyślić czym jest mądrość biblijna.

Gość gość
Wstawiaj co akapit AMEN. :-D Coś się tak czepiła spraw, które Cię nie dotyczą? Myślisz, że ktoś zmieni zdanie, bo to przeczyta? :-D

Gość gość
Dziewczyno co ty a bzdury piszesz ? a dzisiaj tolerujesz morderce, złodzieja etc ? czy zostaje skazany i idzie do wiezienia ? Bóg zawsze ostrzegał ZAWSZE a jesli ludzie nic z tym nie robili a nawet Go wysmiewali zostali zgładzeni . I o tym dzisija ciągle pisze . Jesli swiadonmie zabijasz swoje dziecko a Bóg tego nienawidzi to poniesiesz kare . Jest naszym Stwórca i ma do tego prawo .

Gość gość
łooo matko 13:33 ty jestes chora psychicznie ?

Gość gość
Ale idąc dalej twoją teorią Boga i piekła...biblii i jej mądrości.. ABORCJA powinna być legalna bo tylko bóg ma prawo nas osądzać,i decydować co jest dobre a co złe bo biblia jest napisana przez człowieka !!!! :D :D

Gość gość
gość dziś Podsumowanie: Bóg nieskory do gniewu* <---- kłamstwo Bóg gniewa się* <---- dowód na kłamstwo Ja rozdepczę ich w swym gniewie*<---- sam się przyznaje xxx to teraz badz rodzicem : jestes nieskora do gniewu ? owszem jesli twoje dziecko wiecej nie popełni złych czynów Gniewasz sie ? owszem jesli twoje dziecko popełni a kolejny raz ten sam bład rozdepcze ich w swoim gniewie > owszem ? pewnie wymierzyłabys solidna kare gdyby ktos skrzywdzil twoje dziecko

Gość gość
gość dziś Ale idąc dalej twoją teorią Boga i piekła...biblii i jej mądrości.. ABORCJA powinna być legalna bo tylko bóg ma prawo nas osądzać,i decydować co jest dobre a co złe bo biblia jest napisana przez człowieka !!! xx o piekle nie pisałam :P tak ludzie spisali biblie pod natchnieniem Boga . a Bog dal nam po to Biblie abysmy wiedzieli jak postepowac , wiec jesli napisał ze nie wolno MORDOWAC to NIE WOLNO . A tłumaczenia typu nie ma zapisu w biblii albo zarodek , zygota to rozmydlanie tematu byleby sie obronic , wybronic , oczyscic ... ale tylko przed samym soba badz ludzmi . Przed Bogiem niczego nie ukryjemy .

Gość gość
dziś Daje ci tylko dowdy na to że Biblia to zwykła książka i nie można argumentować się nią i mówić- legalna aborcja powinna być zakazana bo tak mówi bóg! Bo bóg nie powiedział ani nie napisał nic!!!Bo powinna być legalna. Dlatego właśnie klerycy i inni nie powinni mieć prawa głosu w sprawie aborcji bo temat nie dotyczy ich samych. Dla mnie aborcja nie jest grzechem bo w biblie nie wierze i nie jest przestępstwem bo nie zabijam człowieka tylko komórki które nie istnieją i nie powstały by beze mnie..

Gość gość
A ja przedstwawim tobie ze pomimo nie wierzysz w Boga i zle interpretujesz Biblie to i tak odpowiesz za swoje czyny .

Gość gość
dziś Nie toleruje.Ale w boga też nie wieżę,dlaczego nie mogę usunąć zarodka w PL bo zasłaniacie się biblii w którą nie wierze! Wierze i stosuje się do prawa karnego w pl dlatego pojechałam na aborcje do Słowacji https://www.klinika-ginekologiczna.com/ Gdzie zabieg nie jest traktowany jako morderstwo i grzech i jest 100% zabiegiem MEDYCZNYM! Nie chcesz nie usuwaj ale daj proszę prawo decydowania o sobie kobietą tu w Polsce aby nasze rodaczki nie długo odpowiadać karnie za naturalne poronienie lub będą musiały rodzić chore i niechciane dzieci tylko po to aby zadowolić kościół!!

Gość gość
o prosze nawet reklama kobieto co zrobisz to zrobisz tylko tu nie chodzi o cały naród tylko o jednostke jaka ty jestes i twoja odpowiedzialnosc za zabicie swojego dziecka czego Bóg nienawidzi !!!! poczekajmy na wyrok sądu który bedzie sprawiedliwy i wtedy mozes sie tłumaczyc ze przeciez na Slowacji to pełen legal . Oby towje tlumaczenia pomogły i obys mogła zyc wiecznie w swiecie bez aborcji , bólu , smierci etc

Gość gość
To nie jest reklama każda polska która dokonała aborcji była w tej klinice.