Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wieloletnie związki bez ślubu i życie po ślubie

Polecane posty

Gość gość

Podobno ślub wiele zmienia i związek przed ślubem jest inny niż pełnorawne małżeństwo. Mam w takim razie pytanie - kiedy te zmiany zaczynają być odczuwalne?

Gość gość
moim zdaniem to mit

Gość gość
Nic się nie zmienia. Jest się ze sobą jak zawsze.

Gość gość
Ja slyszalam kilkakrornie , ze w przypadku dlugoletnich zwiazkow bez slubu , po slubie die psuje . Ale w przypadku bardzo dlugich zwiazkow .

Gość gość
Jak decydują się na ślub żeby ratować coś co i tak się kończy to może tak. Ale mówienie że małżeństwo jest przyczyną rozpadu związku to jakiś żart

Gość gość
Nikt tak nie mowi . Mowie jedynie , ze podobno w przypadku wieloletnich , niezalegalizowanych zwiazkow slub zmienia na gorsze . Nie raz i nie dwa tak slyszalam .

Gość gość
równie dobrze można twierdzić że rozwód scala związek bo kilka par się po nim zeszło Zdarza się i tyle

Gość gość
Ale co chcesz udowodnic ? Rozejrzyj sie , popytaj ludzi , w wiekszosci przypadku tsk sie dzialo , choc nie we wszystkich . To nie jest wyssane z palca , ale prawdziwe ludzkie historie . Mozesz wierzyc lub nie .

Gość gość
Z drugiej strony po slubie tez sie rozpadaja wiec reguly nie ma .

Gość gość
Mnie chodzi po prostu o to, że nie widzę żadnej różnicy. Nic się nie zmieniło chociaż sporo osób pyta jak tam bycie "żoną".

Gość gość
To chyba dobrze . A co mialo sie zmienic jesli zylas jak po slubie ?

Gość gość
Nie oglądam serialu trudne sprawy ale skoro tak twierdzisz to pewnie tak jest

Gość gość
właśnie nie wiem. Parę osób mnie wręcz straszyło

Gość gość
Wzięłam ślub po 7 latach związku. Myślałam że to będzie ukoronowaniem naszej miłości, że przez 7 lat się świetnie poznaliśmy. G****o, teraz 2 lata po ślubie i już chujnia i degrengolada. Dzisiaj wiem, jeśli nie było ślubu od razu tylko taki wymuszony po latach, to nie warto. Dzisiaj wiem że ślub i dzieci powinny wynikać z miłości, tej świeżej, czyli maks 3-4 lata od poznania. Potem to już kalkulacja. I tak jest później fifty fifty czy się związek ułoży czy nie, więc jeśli wasz facet zwleka latami że ślubem i dziećmi, to spieprzajcie. Przy innej by nie zwlekał, gwarantuje.

Gość gość
My bylismy razem przez 9 lat, tyle tylko, ze mlodo sie poznalismy. Slub nie bul wymuszony, ale byl to praktyczny wybor (tansze kredyty na dom i pare innych). Wcale nie kochamt sie przez to mniej.

Gość aleksandra wielka I
Tak samo idiotyczne pytanie, jak to, że "każdy choruje prędzej czy później-później-w związku z tym mam pytanie-kiedy ja zachoruje?" - ludzue, jesteście puści jak bębny, z takim poziomem intelektualnym to raczej pytajcie, czy macie szanse na pracę na kasie(nie obrażając pracowników kas) a nie o rozprawy małżeńskie. Zacznijcie coś ze sobą robić i wypracujcie chociaż jeden zwój mózgowy

Gość gość
Ktoś wstał z łóżka lewą nogą? Zapytałam z ciekawości o doświadczenie innych ludzi, nie umiem czytać w myślach ;)