Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYNIK REZONANSU STAWU KOLANOWEGO. ACL

Polecane posty

Gość gość

Witam Wizyte u ortopedy mam troche pozno, wiec chcialam dowiedzieć sie mniej wiecej od Was czy może mi ktos pomoc? Jestem już po 2 operacjach ACL, czy 3 bedzie konieczna? oto wynik rezonansu: Badanie wykonano w 3 płaszczyznach, w sekw. FSE,FE,FAST w obrazach T1-,Pd-,T1-zal. oraz Pd-zal, z supresją tkanki tłuszczowej. KL! Ilość płynu w jamie stawowej fizjologiczna. Łąkotki bez zmian urazowych. Stan po rekonstrukcji ACL, przeszczep o podwyższonym sygnale i o zachowanej ciągłości; PCL o podwyższonym sygnale haczykowato zagięte o zachowanej ciągłości. LCL i MCL w normie. Pasmo piszczelowo-biodrowe i ścięgno m.dwugłowego uda zachowane prawidłowo. Cechy uszkodzenia przyczepu ś.m.podkolanowego. Ścięgno m.prostego oraz więzadło własciwe rzepki o prawidłowym przyczepie i strukturze. Chrząstki stawowe o niejednorodnym sygnale na powierzchniach obciążanych obu kłykci przyśrodkowych;. Rzepka symetryczna, symetrycznie ustawiona, Fałd przyśrodkowy położony dośrodkowo;dochodzi do powierzchni rzepki, z płynem wokół i możliwym konfliktem w stawie rzepkowo-udowym. Chrząstka stawowa rzepki o prawidłowej grubośći, gładkich obrysach, bez ubytków. Troczki rzepki o zachowanej ciągłości. Struktury dołu podkolanowego w MR bez zmian

Gość gość
Jakbym miał mieć 3 operacje to bym ochu/jał chyba. Wspomagasz się czymś typu 4flex witaminy minerały rehabilitacja?

Gość gość
Uszkodzenie przyczepu wydaje mi się dziwnie podejrzane. Idz prywatnie albo do nfz o info o lekarza.

Gość gość
Co ty robisz że masz takie problemy? Kiedy miałaś rekonstrukcje acl?

Gość gość
Rekonstrukcje mialam w marcu 2016. Tak wspomagalam sie takimi lekami. Moj nowy lekarz podejrzewa, że rekonstrukcja zostala zle wykonana. i trzeba ja poprawic

Gość gość
Rehabilitacje mialam rowniez bardzo dlugo. Poniewaz po operacji nie chodzilam 3 miesiace, bo wynisczyli mi komorki nerwowe. Mialam miec operacje pod znieczuleniem(od pasa w dol) babeczka tak z***biscie sie wbijala, ze nic na mnie nie dzialalo, Mialam potrojna dawke znieczulenia, i znieczulilo mi rece tylko.