Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocudek

Jest SZANSA w 13tc na prenatalnych POZNAĆ PŁEĆ dziecka? Czy za wcześnie?

Polecane posty

Gość Kocudek

Jw Któraś już w 13tc poznała płeć? :)

Gość gość
Ja sama juz widziałam w 12 tc jak ginekolog wychwycil odpowiednia pozycje he he...ale oczywiscie smial sie ze na tym etapie wyrostek plciowy jest taki sam u dziewczynki i chlopca.Jest na to jednak metoda.Widac to dobrze na zdjeciu usg z pomiarem CRL.(ma je praktycznie kazda mama)Jesli wyrostek plciowy przebiega wzdluz kregoslupa lub opada na dol bedzie dziewczynka,jesli sterczy do gory chlopak...jak lekarz nie jest w stanie powiedziec plci to wlasnie duzo kobiet bazuje na tym zdjeciu...13 tydz mysle ze juz smialo powinno byc widac:)

Gość gość
ja poznałam w 12 tyg i 4 dniu na prenatalnych. w 17 tyg lekarz tylko potwierdził

Gość gość
Ja w 12t3d poznałam na 95 procent, na kolejnych wizytach nie było wątpliwości, gin dawał nam takie foty siusiaka że każdy widzial.

Gość gość
Ja poznalam w 12 tc

Gość gość
Będąc na badaniach zpytałam o płeć dziecka to Pani doktor powiedziała" nie to jest celem badania." W pt .jadę na połówkowe i też nie wiem czy się dowiem...

Gość gość
9:04 nie chciałabym takiego lekarza

Gość gość
Ja poznałam dopiero w 19stym

Gość gość
Ja jestem teraz w 18 tc i jeszcze żaden lekarz nic mi jeszcze nie wspomniał o płci dziecka.

Gość gość
Ja też się dowiedziałam na prematalnych, potem się tylko już potwierdzało.

Gość gość
Ja się dowiedziałam w 11 tyg , skończonym 10w sumie, jeszcze przed prenatalnymi. Ale moja lekarka ma świetny sprzęt. :-)

Gość gość
Jest szansa jeśli to chłopak, mu lekarz w 13 tc wstępnie powiedział że raczej chłopak, ale tylko tak ze znakiem zapytania, że coś wystaje ;)

Gość gość
Tak. Ja właśnie w 13 tc poznałam płeć. I do końca ciąży różni lekarze tylko potwierdzali. Córcia

Gość gość
Mi lekarz w 12 tyg powiedział że chłopiec na kolejnej wizycie potwierdził a później jakoś w połowie ciąży okazało się że jednak dziewczynka

Gość gość
Poczytalam troche na innych forach i rzeczywiscie juz w okolicach 11 tygodnia mozna sie dowiedziec,tylko zalezy jak dziecko sie ulozy wlasnie i jaki sprzet:) czytalam historie,w ktorych cala ciaze ktos mowil,ze chlopak,a potem sie okazalo,ze dziewczynka:) ze nigdy nie mozna miec pewnosci,ale juz od tego 11 jak sie uda to mozna z wysoim prawdopodobienstwem sie dowiedziec

Gość gość
ja na genetycznym usg 12 tydz i 4 dni dowiedzialam sie ze bedzie coreczka. Potem na polowkowym i w 33 tydz potwierdzone . Wiec czekam na rychle rozwiazanie i potwierdzenie mojej laleczki ;)

Gość gość
W 11 tak jak pisałam, to był dokładnie 10tc3d :-) Sama byłam zdziwiona i to było info na 80℅. Oczywiście trafione :-) sprzęt najwyższej klasy i mały chętnie pozował :)

Gość gość
Ja w 19tc, ale to było 9lat temu. Nie wiem czy od tego czasu technika poszła aż tak do przodu........

Gość gość
W 13tc lekarz na 90% Określił, że syn. W 16tc potwierdził. W drugiej ciąży w 13tc inny lekarz nie był pewien, przez chwilę widział dziewczynkę, potem chłopca. W 17tc amniopunkcja potwierdziła synka. Dobry lekarz, dobre usg i ułożenie dziecka i możesz prawie miec pewność.

Gość gość
W 12tc. Lekarz powiedział, że chłopak i tak jest już od półtora roku z nami. Wspaniały synek.

Gość gość
Ja wiedziałam od początku - przeczucie

Gość gość
Ja w 12t4d dowiedziałam się że na 90% chłopak, a jak będzie naprawdę to się przekonam za kilka miesięcy :) ale podobno chłopca jest łatwiej dostrzec niż dziewczynkę