Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o osobach które mówią do rodziców po imieniu?

Polecane posty

Gość gość

ja jestem dorosła i nie wyobrażam sobie powiedzieć do mamy zamiast mamo to po imieniu

Gość gość
No ja tez nie to dziwne dla mnie. Albo deficyty w wychowaniu albo moze rodzice chcieli pokazac ze sa cool

Gość gość
A co mnie to obchodzi? Mam sie czuc jakas lepsza czy gorsza? Kazdego sprawa i mi nic do tego

Gość gość
Taa. Teraz wszystko cool. Do rodziców po imieniu, w szkole do nauczycieli po imieniu.

Gość gość
Ja mowie raz po imieniu, raz mamo, tato, roznie. Moj brat tez . Mama sie wczesniej troche zloscila, ale teraz juz jej nie rusza. Tato jest starszy, ma 70 lat i nie narzeka jak sie mowi do niego po imieniu :)

Gość gość
mamo/tato. za "po imieniu" by mnie z chałupy wyrzucili :o zresztą, dziwnie tak. :o

Gość gość
Patologia i tyle.

Gość gość
moj brat -42 lata,jest dyrekotrem w wielkij firmie,ma 2 domy,luxusowe auta,leci na wczasy co miesiąc.Ogolnie to sam sie tego dorobil ciezką pracą,na studiach mdłał z glodu... rodzice sa biednymi zulami,w wiejskiej chacie,obydwoje na rencie. ktorzy nigdy go nie wpsomogli,a wrecz gnoili...:( i On tylko dzwoni do nich na swięta z zyczeniami. no moze raz w roku gdzies przypadkiem sie spotkają.ale zwykle rozmowa trwa 15 minut. I on mowi do rodziców per TY. Odkąd skanczyl 18 lat w zyciu nie powiedizał "mamo,tato". Mowi do mamy "co u Bogdana".itp do ojca "co u Krystyny". Nie wiem co o tym myslec...Niby jest jakis chlód,dystans i pogarda...no ale jakby chcial to by nawet i raz w roku nie dzwonił..

Gość gość
16.33 straszne i świadczy o człowieku, mowienie jeszcze po imieniu do tego o tym tez swiadczy a powiedziane jest w przykazaniach " czcij ojca i matkę swą" , bedzie z tego rozliczny, kiedys i na pewno