Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk a przedszkole

Polecane posty

Gość gość

Ile czasu po skonczonej kuracji antybiotykiem trzymacie dzieci w domu? Czy puszczacie od razu do przedszkola? Zakladajac oczywiscie ze dziecko jest wyleczone

Gość gość
Tydzien jeszcze w domu zostawiam.

Gość gość
Serio tydzień? Ja zawsze puszczam dzień albo 2 po braniu antybiotyku

Gość gość
Tu autorka - wlasnie sie zastanawiam, pediatra zaswiadczenie wystawil ze moze od razu od poniedzialku isc, ale rozsadek mi podpowiada zeby chociaz pare dni poczekac... nie chce zeby po 2 dniach wrocila z nowym chorobskiem :/ a organizm po antybiotyku wiadomo ze bardzo oslabiony. Sama juz nie wiem. Moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość gość
Niewiem jakby to było gdyby antybiotyk kończył się w piątek. U nas koniec był w środę więc został w domu do poniedzialku.

Gość gość
Ile dni antybiotyk tyle potem jeszcze w domu, tylko kto tak moze??? Ja nie mam z kim zostawic a po tygod opiece na chore dziecko urlopu nie dostanę:(

Gość gość
Regeneracja organizmu po kuracji antybiotykowej trwa ok 3 miesięcy. Zostawianie dziecka tydzień po kompletnie nic nie daje. Mieszkam za granicą. Tutaj dziecko 24 h po ustąpieniu gorączki (np. przy anginie) zazwyczaj wraca do przedszkola kontynuując anybiotykoterapię.

Gość gość
No niestety, nie każdy moze , ale ja na szczescie z byle katarem nie puszczam do przedszkola zeby co wiecej sie nie przyplatalo.mam opieke, chodze do pracy. Gdyby mi mama nie pomagala to nie wiem , ale chyba bym korzystala maks z wolnych dni na dziecko