Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie byliście za granicą ? Jakie są różnice w kulturze i ludziach

Polecane posty

Gość gość

Ja np byłam w Czechach i dużo tam wyzwolonych kobiet z tatuazami kolczykami bardzo wyluzowane a Czesi to takie flegmatyczne pepiki troche

Gość gość
A ja bylam na San Esciobar

Gość gość
w większości krajów Europy dużo jest takich kobiet (i mężczyzn). Polska jest pod tym względem dziwna. wyjechałam jako dziecko i za każdym razem jak wracam to jedyne co się zmienia to ilość galerii handlowych.

Gość gość
Bo PL to obrżeża Europy. Dorzecze narzecza. Dzicz nadwiślańska!

Gość gośćakimke666
Bylem w trzech krajach. albo 4..

Gość gość
bez przesady, ale fakt jest taki, że polska jest bardzo konserwatywna

Gość gość
Jak się idzie w Polsce ,to ludzie jacyś tacy dzidy,zastosowanie.Nie wiem jak to określić.Jakby mieli fobie społeczną.

Gość gość
Tak wam się wydaje, wszędzie ludzie są tacy sami. Wyprały wam mózgi gooooownomedia, np. że tylko Polacy klaskają w samolocie. Obejrzyjcie na YT filmiki z lądowania samolotów zagranicznych linii lotniczych, kursujących np. między Francją a USA. Tam też pasażerowie biją brawo po wylądowaniu. Albo "Polacy są chłodni emocjonalnie" - proponuję przejechać się do UK albo Szwecji i tam przekonać się jacy ludzie są chłodni emocjonalnie. "Polak wszystkiego ci zazdrości, będzie ci wbijał nóż". Tak wszędzie jest, w każdym kraju, w każdej narodowości. Co, za granicą może nie ma gwałtów, zabójstw, kradzieży itd.? Polacy kradną za granicą. LOL, a Niemcy, Turcy, Cyganie, Rosjanie itd. nie kradną? "Polki są łatwe". A Ukrainki, Rosjanki, Włoszki, Amerykanki może nie? Prawdziwe różnice kulturowe pojawiają się dopiero na innym kontynencie. Pojedźcie do Chin, Japonii, Meksyku, USA, Australii, Indii, Nigerii - dopiero wtedy możemy mówić o różnicach w mentalności i kulturze.

Gość gość
Nie chodzi o takie stereotypy tylko różnice jakie widać na ulicy. Np. Polski bardzo lubią żywe kolory, serio. Nigdy nie widziałam nacji pałającej taką miłością do wściekle czerwonego i żółtego.

Gość gość
Rosjanie są bardzo przystojni z moich obserwacji