Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból brzucha ):

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 13lat i od paru tygodni boli mnie brzuch po prawej stronie obok kości biodrowej oraz jest mi czasem niedobrze. Mój lekarz dał mi skierowanie do ginekologa na usg jajników i na badanie przez odbyt. Wszystko wyszło dobrze tylko jak robiła badanie przez odbyt i naciskała na prawą stronę to bolało. Byłam już pare razy w szpitalu na badaniach krwi i moczu które dobrze wychodziły. Nie wiem co już mam brać na ten ból. Piję rumianek, miętę, nospę, paracetamol i nic nie pomaga. Już nie można z tym bólem wytrzymać. Najbardziej boli kiedy chodzę i podnoszę prawą nogę do siebie. Jeżeli ktoś z was by wiedział co by było dobre na ten ból i co by to mogło być to bardzo będę wdzięczna. Z góry dziękuję :)

Gość gość
Masz zatrzymanie w przestrzeni brzusznej gazów o******czych

Gość gość
Dziewczyno, ale tu nie ma, że coś jest dobre na ten ból. Skoro masz takie bóle to coś jest nie tak i rumianek, nospa czy przeciwbólowce to tylko minimalnie obniżą ból, ale przyczyna jest dalej. Coś tam musisz mieć, albo badanie tego nie wykazało, albo jakiś konował coś przegapił. A co na to twoja mama? Według mnie powinna iść z tobą do innego lekarza i zrobić całą serie różnych badań.

Gość ombrell
Polecam przeczytać artykuł https://adamed.expert/klucie-i-bol-w-lewym-boku-jakie-sa-mozliwe-przyczyny-bolu-brzucha-z-lewej-strony szczególnie jeśli to ból brzucha po lewej stronie. Dużo możliwych przyczyn jest tu opisane jednak wiadomo... jesli bol wystepuje czesto i sie nasila to nie czeka nic innego jak szpital i badania. Cóż, zdrowie jest najwazniejsze pamietajcie nie mozna niczego lekcewazyc!

Ja na twoim miejscu udalabym sie jeszcze do innego lekarza. Wiesz przyczyn moze byc mnostow i ciezko moze byc tak zdiagnozowac na odleglosc. Jesli chodzi o brzuch to moze byc cos zwiazanego z ukladem pokarmowym. Czesto bol watroby jest lekcewazony przez ludzi a moze miec kilka przyczyn. Sporo na ten temat mozna poczytac w tym wpisie http://wylecz.to/pl/choroby/uklad-pokarmowy/jakie-objawy-wskazuja-ze-watroba-jest-chora-jak-rozpoznac-problemy-z-watroba.html Moze chociaz w jakims stoniu naswietli ci sprawe.

Gość aleczka561
Czytałam właśnie ten artykuł na stronie adamed.expert już zresztą kilka razy i naprawdę daje do myślenia to dzięki niemu w sumie tydzień temu zgłosiłam się do lekarza i fakt zdiagnozował chorobę ale w wczesnym rozwoju także jest do wyleczenia. Myślę że ty również powinnaś poczytać bo mnie on być może uratował życie

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedź bardzo!!!!!