Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dobrze z corka interpretujemy temat konkursy

Polecane posty

Gość gość

U corki w szkole jest konkurs plastyczno -przyrodniczy pt.mapa polski".POmoglam corke zrobic tylko ładny obrys mały a reszte corka rysuje sama.Pomyslam aby croka narysowala zwierzeta jakie zyja w poszcegolnym regionach polskia oraz zabytki czy symbole.Np. warszawa syrenka. poznan- koziolki krakow smok wawelski. czy dobrze mysle?

Gość gość
A ja mysle, ze cel pracy domowej powinen byc jasno sprecyzowany. Bez domyslow. Nauczyciele sa koszmarni. Zapytaj o co chodzi.

Gość gość
to nie praca domowa tylko konkurs dla 3 klas.

Gość gość
Warto zerknąć w regulamin, ale jeżeli nie ma nic konkretnego to jak najbardziej można iść w tym kierunku. Może skoro to plastyczno-przyrodniczy to odpuść syrenke a skupcie się na przyrodzie, np. symbolach parków narodowych. Nauczyciele nie są wcale koszmarni :-) sama jestem przykladem normalnego nauczyciela :-)

Gość gość
syrenke corka ładnie narysowala. niech juz zostanie. zostala juz mi 2 polowa polski ponizej poznania. tez tak wlasnie myslalam o parkach narodowych. ale nie kazde zwierze corka potraqfi narysowac. a nie cche tego robic za nia.

Gość gość
A dlaczego pomagasz córce w pracy konkursowej? Zadanie jest dla dzieci, noe rodziców. Jak ona ma się nauczyć samodzielnie pracować?

Moim zdaniem tez za dużo pomieszane - symbole (syrenka itp.) i zwierzęta. Ja zostałabym przy samej przyrodzie (dodać jeziora, góry). Przy takim wymieszaniu różnych sfer praca może być zbyt nieczytelna, w nieładzie. Mogą ja niżej ocenić. Do gościa piszącego o "koszmarnych nauczycielach" - przykro mi, ze Ty lub Twoje dziecko mieliście zle oceny w szkole :) Temat konkursu jest świetnie ujęty; daje możliwość konstruktywnego myślenia dziecka (nie rodziców).

Gość gość
pojedyncze takie rzeczy bo nie kazde zwierze corka narysuje.a pomoglam jej tylko w obrysie mapy.i zaznaczylam rzeki oraz wieksze miasta. narysowanie i pokolorowanie lezy po stronie córki.

Gość gość
ale nie ukrywajamy ile jestdzieci ktore w 3 klasie same robia prace na konkurs.A tymbardziej wychowawca kazala kazdemu wziac udzial.takze i tak musimy zrobić.jak mysliscie ktora mozliwosc wykonczenia pracy jestlepsza- kredki czy farbki.