Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w polskim spoleczenstwie zanikl podzial na klasy spoleczne zwiazane z wyksztalce

Polecane posty

Gość gość

-niem juz nie jest dzisiaj tak, ze urzednik nizszego szczebla po Uniwersytecie stoi wyzej w hierarchii spolecznej niz wlasciciel malej firmy remontowej z wyksztalceniem zawodowym albo fryzjerka - wlascicielka wlasnego salonu z wyzszej polki z wyksztalceniem srednim

Gość gość
zanikł dla tych co nie maja wykształcenia, dla tych, co je maja podział był, jest i będzie. Wyjątkiem jest mulimilioner bez wykształcenia, no ale to inna bajka. Ludzie bez mgr sa ciemni jak tabaka w rogu, na twoim przykładzie

Gość gość
nie znam fryzjerki ze srednim, wszystkie ledwo zawodówke skonczyly

Gość gość
matołom bez szkół, zawsze wydaje się, że są lepsi od innych

Gość ArletkaMosiołek
na dysce w piątek jak wracam na łykend do oćców ze studiów prywatnych w dużym [60 tyś] mieście to jestem Megi wśród chłopaków znaczy magister

Gość gość
No i dobrze. Ten podział był głupi i niesprawiedliwy.

Gość gość
no bo w skołach to waryjotów robią z ludzi, toka prowda

Gość gość
taki podział był niesprawiedliwy, bo nie dość, że miał wykształcenie, to jeszcze był wyżej w hierarchii. Sprawiedliwie, to: albo szkoła albo wysoka pozycja - dla każdego po równo

Gość gość
Te fryzjerki "bez szkół" to zarabiają nawet do 3-4 razy więcej od ciebie i żyją na poziomie, dlatego pewnie tak cię doopsko piecze. Możesz jedynie im pozazdrościć "wykształciuchu" tyrający całe życie za 2 tys :)

Gość gość
gdzie są te fryzjerki bo nie znam...widuje za to lalunie, ktore ledwo sobie na rozpadające się gowno marki audi z niemiec mogą pozwolic, poza tym 99 procent polskich fryzjerem to zwykle kretynki, niemoty, idiotki co pokazuje program Ostre Cięcie, szmaty tylko ryczeć potrafią, na papieroska cchodzić i cyckami machać

Gość gośćdfgfdg45464
to wszystko przez internet.

Gość gość
czy wykształcone czy nie to Polaczki to pastuchy Europy. cała Europa się z pryszczatych brudasów śmieje a Holendrzy pilnują by polACTWO TYRAJĄCE U NICH PRZY PIECZARKACH NIE PODJADAŁO ZBYT DUŻO TYCH PIECZAREK. wiec się nie napinajcie polaczki -świniaczki

Gość gość
Dziwne, bo ja jakoś znam fryzjerki oraz fryzjerów-gejów, których stać na fajne mieszkania i droższe auta :) I oczywiście mówię o fryzjerkach z lepszych, renomowanych salonów, a nie jakichś podrzędnych. Chociaż nawet te z tych podrzędnych zarabiają więcej niż taka biurwa z niższego stołka w urzędzie.

Gość gość
W moim 17 000 mieście nqliczylam w pamięci 13 zakładów fryzjerskich które pamiętam i które znam, pewnie jeszcze eszcze są takie których nie pamiętam i nie znam. Do każdego z tych zakładów trzeba się umawiać od 2 tyg do miesiąca w przód :) myślę że z takim popytem to można żyć na poziomie:) Rozsmieszyl mnie post o programie ostre cięcie ha ha ocenianie ludzi na podstawie programów dla ciemnych mas to dopiero oświecenie:)

Gość gość
Rosjanie jak słyszą o polskich panach sarmatach to się ze śmiechu tarzają po takich dywanach , których polak pan-sarmata jeszcze nie miał zaszczytu odkurzać

Gość gość
fryzjerki to choć fach w ręku mają wszędzie wlosy rosną , a wykształcone mądro-głupie p***y po szkółkach niedzielnych to zatrudnione z przyjemnością są przez szefa. a co będzie gdy szef już nie zechce przyjemności?nawet na kasę do biedry trza mieć lęb na karku a nie li tylko wytapetowany by pryszcze przykryć

Gość gość
znacie jacka szawiołe? jest fryzjerem, a chałupę ma taką, że większość z was może jedynie o takiej pomarzyć

gość dziś Serio? Naprawdę wydaje Ci się, że osoby bez wykształcenia uważają się za lepszych? A nie zauważyłeś czy tam nie zauważyłaś, że osoba która ma wykształcenie często nie potrafi się zachować? Uważa się za niewiadomo kogo i gardzi słabszymi. A co z tymi niewykształconymi? Widzisz, ja pracuję z ludźmi którzy albo coś osiągnęli albo i nie. I z moich obserwacji wynika, że osoby bez odpowiedniego wykształcenia są mądrzejsze od tych z papierkami. Już nie będę pokazywała palcem, ale na Wiejskiej są osoby które można podać za przykład osób, które tutaj opisałam. .

Gość gość
poza tym dzisiaj fryzjerka moze byc smialo zona dentysty a kiedys to bylby mezalians

Gość gość
bo kapitalizm mamy, kasa się liczy i życiowe ogarnięcie, spryt i zaradność, a nie wykształcenie

Gość gość
20 lat temu po podstawowce dzieci z nizin spolecznych, chuligani, zle sie uczacy itp szli do zawodowek a ci dobrzi uczniowie do liceum niepisanym oczekiwaniem bylo ze taki podzial rol sie utrzyma dowyzotnio wsrod tych osob

Gość chamski filozof
Zawodówka to jednak praca fizyczna trzymająca się reguł, a studia to mogą być wymyślne bzdety lewackie, zupełnie nieżyciowe.

Gość gość
Ha ja tam do szkoły pod górkę mialem ledwo zawodówkę skończyłem ale praktykę na budowie mialem to teraz mam firmę budowlaną i czeszę 6-10 tys na msc. Chatę za 500 tyś i zadowoloną żonę po studiach co orze w urzędzie za 2,4 tys .Pytania???

Gość gość
Akurta jest podzial - prymitywy nie rozumieją, ze nie kasa jest najwazniejsza, co z tego,ze nawet zarabiaja kupę, kiedy postawia sobie za to kiczowate domy-gargamele, faceci obwiesza zlotem, a baby napakuja botoksu. Wydaje im sie,ze stoja wysoko w hierarchii społecznej, bo stosuja do tego swoja miarę, nie mając nawet pojęcia o tym, co dla innych jest ważne i ciekawe. Dobrze wykształcony, inteligentny czlowiek jest zawsze w stanie zarobic tyle, ile mu do zycia niezbędne, ale to nie zarabianie jest dla niego celem samym w sobie.

Gość gość
18 '01 taak wmawiaj sobie dalej że pieniądze szczęścia nie dają

Gość gość
Tyle, ze ludźmi różnie życie kieruje , znam osoby które całe liceum się nie uczyly takie typowe matoły i imprezowicze ale się uparli żeby studiować i faktycznie poszli , a znam osoby które miały same piątki w liceum a nie poszli na studia bo wyjechali za granice się dorabiać , studia nie sa miaro dajne bo teraz już nie trzeba być prymusem żeby tam iść

Gość gość
U mnie na studia chodziła taka laska , która była tepa jak betonowy kloc , córeczka lekarza , nie uczyła się totalnie nic a jak ja zapytali po co poszła na studia skoro się nie uczy to ona : bo miałam akurat taki kaprys i pomyślcie że taka ameba kiedyś odbierze dyplom (z pomocą tatusia ) , kiedyś studia były uczciwe i selekcjonowaly mądrych od głupich , dziś to się zaciera bo wielu inteligentnych ludzi wyjeżdża albo zakłada interes , a uczelnie tak obniżają progi ze idą tam osoby , które nawet nigdy lektury nie przeczytaly , nie mówiąc o innej ksiazce