Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak musi zachowywać się dziecko by kwalifikowało się do psychiatry?Znacie takie?

Polecane posty

Gość gość

Jakie musi wykazywać zachowania, przykładowo?

Gość gość
W jakim wieku to dziecko? 5,10,15?

Gość gość
Schizofrenia, depresja, próba samobójcza, nagle napady niekontrolowanej złości lub agresji, autyzm i wiele wiele innych.

Gość gość
Bardzo wiele, bo u człowieka umysł potrafi generować mnóstwo objawów, także somatycznych. Do psychiatry trafia się zawsze, jeśli jest takie podejrzenie (np. przewlekłe bóle żołądka, jeśli nie udało się znaleźć przyczyny w ciele).

Gość gość
a u dziecka 2 lub 3-letniego jakie to mogą być zachowania?

Gość gość
Przykładowo? Wpisz sobie w wyszukiwarkę DSM V i wertuj setki stron - każde zaburzenie, każda choroba ma swoje konkretne objawy... ale no wiem, dla kwoki to za dużo, ona chce se poczytać jak się "zachowujo nienormalne dzieciaki".

Gość gość
14:35 Zamilcz, jadowita bestio. Wyobraź sobie, że nie to było moim celem. A czytać tyle mogę z powodzeniem, tylko że ja chcę poznać przykłady od ludzi z forum. Mam takie dziecko w rodzinie i ja uważam, że nadaje się do psychiatry, ale jego rodzice utrzymują że jest normalny. A co cię tak dotknęło? Boisz się stygmatyzacji swojego 'nienormalnego' dziecka? Nie żal mi ciebie, takie jak ty zasluguja na to co mają :/

Gość gość
"zachowujo" no comments. U ciebie na wsi tak mówią? :P U ciebie w domu mówi się per "ty kwoko"? Masakra...w betoniarce cię kołysali...

Gość gość
Do psychiatry nie trzeba się kwalifikować , do psychiatry idzie się po pomoc. O moim dziecku powiedziałabyś ,, sympatyczny chłopiec" , a jednak jest chory

Gość gość
,, Mam takie dziecko w rodzinie i ja uważam, że nadaje się do psychiatry, ale jego rodzice utrzymują że jest normalny." No to napisz coś więcej o tym zachowaniu, ile lat ma dziecko...

Gość gość
ma niecale 3 lata, odczuwa lęk przed kontaktem z dziecmi w 9 na 10 przypadkow (akceptuje obecnosc tylko kuzyna od strony matki albo starszych dzieci typu 10 lat co go adorują), przed innymi dziecmi odczuwa lęk, zamyka się w kiblu i godzinę n ie chce stamtąd wyjśc, obgryza paznokxcie, miewa napady szału, chce bić rodziców, jak mu nie idzie układanie wieży to wpada w szał, rozrzuca wszystko, rzuca zabawkami po calym domu, stłukł szybę, nie patrzy ci w oczy w ogole...

Gość gość
Nie unos się tak, napisz co się niepokoi w zachowaniu dziecka, a nie jakie zachowania mogą kwalifikować do wizyty. Też uważam, że durne pytanie. Durne pytanie, durna odpowiedź. Chociaż w sumie dobrze ci gość odpisał, wpisuj nazwy chorób i czytaj czy zgadzają się objawy, jak już się będą zgadzały to dzieciak kwalifikuje się do psychiatry.

Gość gość
,,ma niecale 3 lata, odczuwa lęk przed kontaktem z dziecmi w 9 na 10 przypadkow (akceptuje obecnosc tylko kuzyna od strony matki albo starszych dzieci typu 10 lat co go adorują), przed innymi dziecmi odczuwa lęk, zamyka się w kiblu i godzinę n ie chce stamtąd wyjśc, obgryza paznokxcie, miewa napady szału, chce bić rodziców, jak mu nie idzie układanie wieży to wpada w szał, rozrzuca wszystko, rzuca zabawkami po calym domu, stłukł szybę, nie patrzy ci w oczy w ogole..." Wizyta w celu diagnozy jest potrzebna. Przypuszczam ze to zespól Aspergera, ale lekarzem nie jestem.

Gość gość
ten lek przed rówieśnikami, trudności w kontaktach z nimi skutkuje w dorosłym życiu fobia społeczną

Gość gość
Będzie miał fobie a jego starzy z tego co piszesz sami sobie i jemu robią kuku. Skoro udają ze nie jest mu potrzebna żadna p9moc. I ze taki już jest.

Gość gość
Bo polscy cebularze wierzą ze PAMBUK sam pewnie ich dziecki pomoże i jakoś to będzie taka wola nieba :p zauważyłam że ogólnie Polacy to czasami wola zamiatac różne sprawy pod dywan nuż by miało wyjść na jaw ze ich dziecko jest chore 0sychicznie. Wola go w domu leczyć paciorkiem niż ość do lekarza bo CO LUDZIE POWIEDZO

Gość gość
Ja chyba zawsze czułam ze coś z moim dzieckiem jest nie tak. I tym rodzicom o których mowa mogę jedynie współczuć bo ja wiem co ich czeka gdy dziecko pójdzie do szkoły i później .

Gość gość
To, że rodzice nie chcą dzielić się swoimi obawami i podejrzeniami przed ostateczną diagnozą jest zupełnie zrozumiałe. Opisane przez Ciebie zachowanie może wiązać się z wieloma zaburzeniami - być może rodzice nawet nie wiedzą co dziecku jest, bo są i takie dzieci, u których wykluczono spektrum autyzmu, choroby mózgu itp. - a rozwija się niezgodnie z kalendarzem nikt nie wie dlaczego.