Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie dania lubia jesc Wasze 4 letnie dzieci

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do mam, ktore maja malych niejadkow. Co jedza Wasze dzieci? Chodzi mi bardziej o dania obiadowe. Moj syn nieraz doprowadza mnie do granic cierpliwosci swym wybrzydzaniem. ALe odkad poszedl do przedszkola, zaczal miec lepszy apetyt. Najepiej lubi, gdy zrobie:rosol, pomidorowke, kotlety, ale bez ziemniakow, zurek, pyzy z miesem (dzisiaj zjadl dwa, takie duze), pierogi ruskie. Chyba tyle w sumie moge napisac, ze zje. Je jeszcze jajka smazone, parowki, lubi frytki, ale oczywiscie nie moze tego jesc przeciez na okraglo. Nie robie gotowcow, staram sie gotowac, ale nieraz az cos mi sie robi, gdy syn mowi, ze nie chce czy nie lubi.

Gość gość
Moj 4 latek tez z tych wybrednych,ale lubi wszelkiego rodzaju placki,naleśniki no i każda jedna zupę.Za to nie tknie żadnego mięsa prócz kurczaka(tego zje w każdej postaci),z nabiału to tylko mleko(a dokładniej kakao i jeden rodzaj płatków na mleku),nie je wędlin,jajka tylko w postaci jajecznicy.

Gość gość
Mój starszy syn,teraz 6 latek jak mial 3-4 lata to też wybrzydzal. Nalesniki to było jego ulubione danie. Potem przez jakiś czas zjadal wszystko bez marudzenia,a teraz od kilku miesiecy znów to samo. Najada sie obiadu w przedszkolu i w domu już nie chce. W weekendy też chce to co mu smakuje za to na kanapke zawsze ma ochotę.

Gość gość
W zasadzie wszystko, choć miewa okresy, że np. każda ryba nie. Najbardziej lubi kuchnię azjatycką, jak ja (śmiejemy się, że tyle ją w brzuchu różnymi curry etc. nakarmiłam, że teraz nie może bez tego żyć), a jedyną rzeczą, za jaką nigdy nie przepadała i nie przepada są ziemniaki w zasadniczo każdej postaci.

Gość gość
Moja corka akurat je wszystko, bez roznicy. Ale jada tylko 1 obiad dziennie, jak zje w przedszkolu to jej w domu nie daje, dwa obiady to przegiecie.

Gość gość
17:07 Fajnie ze jej w domu nie dajesz obiadu, super wręcz ze nie przeginasz. Pomyśl jednak ze temat jest skierowany dla mam małych niejadków a nie dla pochłaniaczy wszystkiego. Ty możesz sobie pozwolić na to by nie jadło Twoje dziecko drugi raz w domu ale wiele matek wie ze jesli na obiad było np. jajko to dziecko jest głodne a jak jeszcze zupa bedzie nietrafiona (szczawiowa, botwina czy krem z selera) to dziecię jest głodne. Moja corka lubi/ Spaghetti z miesem lub bez, Kopytka, pierogi, Gulasz, placki ziemniaczane, Warzywa z wody (fasolka, kalafior, brokuł, marchewka, ziemniaki) do tego kotlet albo mieso grillowane czy pieczone. Mieso w sosie i kasza z marchewka i pietruszka, Roladki ze szpinakiem i boczkiem plus ryz, Zupy-krem z dyni, kalafiorowa, zurek, kartoflanka z kiełbasa, soczewicowa, jarzynowa, krupnik, rosol, pomidorowa Frytki, pizza,

Gość gośćuuuui
Rosol pomidorowka z ryzem, kasze wszystkie, kurczak, kotlet z fileta, kotlet mielony z indyka, ryby smazone, makaron z sosem pomidorowym , ,ziemniaki , ryz , baraninka z piekarnika , paluszki rybne te lepsze, pizza od czasu do czasu , frytki tez raz na dwa tygodnie z piekarnika bez tluszczu , zupa krupnik z kasza bez ziemniakow , przekaski to zazwyczaj owoce wszystkie , soki z sokowirowki dzis np pil jablkowy , mleko z platkami, kakao, nesqik do pica z pudelka z mlekiem , kanapki z wedlina drobiowa i indykiem , , ogorki, jajko na twardo, kanapki z dzemem jazynowym , ser zolty , jogurty nie wszystkie , tosty , mleczna kanapka

Gość gość
Dodam jeszcze lazanie i canneloni placki zjablkami

Gość gość
Tu autorka. Zapomnialam, ze moj maly rowniez lubi nalesniki, placki ziemniaczane, kopytka, platki na mleku. Za warzywami nie przepada, jedynie surowa marchewka. Za to uwielbia owoce. Maliny, wisnie, jablka, truskawki, arbuzy, winogron, sliwki. Gdy jest sezon, to je do oporu. Sami mamy sady jablkowe i wisniowe oraz maliny, wiec owocow mamy pod dostatkiem. Po waszych wpisach widze, ze nie jest tak zle z moim dzieckiem, ale mogloby byc lepiej, bo jak sie uprze, to bedzie wybrzydzal, a mi cisnienie roslo ;)

Pomidorowa z ryżem u nas króluje w ostatnim czasie, makaron też pasuję. Już nie mam siły codziennie bulionu na zupę gotować, dlatego czasem sięgam po gotowy bulion warzywny od Krakusa. Ma na prawdę dobry skład, nie zawiera zagęstników ani konserwantów, dlatego spokojnie podaję dziecku zupę ugotowaną na Krakusie.

Gość gość
WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!! WYPERIDALAJ kuuuuvrwo ze spamem góownusa!!!