Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża:Cewnik DJ

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry wszystkim forumowiczom, z ogromną prośbą zwracam się do wszystkich ludzi orientujących się w temacie "Życie po zabiegu założenia cewnika DJ z nerki do cewki moczowej" W osiemnastym tygodniu ciąży moja lewa nerka odmowiła posłuszeństwa (kolka nerkowa, piasek w nerkach), konieczny był w/w zabieg oraz ponad dwutygodniowy pobyt w szpitalu. Cewnik zostanie usuniety dopiero po porodzie, do lutego zostało jeszcze sporo czasu, życie z dnia na dzień jest coraz gorsze. Wszystkie osoby, ktore mają to już za sobą bardzo proszę o poradę. Może miałyście jakieś swoje sposoby... Lekarze mówią, że tak ma być: ból, krwiomocz, niesamowite pieczenie to normalka. Nie wyobrażam sobie jak to wytrzymam do lutego. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje.

Gość gość
mam ten sam problem. termin na stycznia. długo nie mogłam dojść do siebie po założeniu cewnikA. są dni lepsze I gorsze Ale więcej tych złych...

Gość gośćŻaneta
Witam !!ja mam cewnik dj już 3 miesiące termin porodu mam na 04.02.2018 .Wychodzi na to ze tylko nie ja się męczę z tymi bólami przez cewnik .lekarze tłumaczą to tym ze to jest ciało obce i takie dolegliwości przy cewniku dla nich są normalne .krwiomocz mentny ciemny mocz ból podbrzusza oraz bol przy oddawaniu moczu coś okropnego

Gość cewnik DJ w ciąży

Mi został założony cewnik DJ w 17 tc, niestety mój organizm również nie toleruje tego cewnika. Nosze go już 4 miesiąc. Ciagle zażywanie Nospy i paracetamolu nie uśmierzają bólu a lekarz radzi aby wytrzymać do porodu. Jednak z tego powodu również poród będzie przyspieszony w 37 tc czyli jeszcze 7 tygodni. Nie mogę normalnie funkcjonować, żadnych spacerów czy wyjście z domu. Proste czynności w domu sprawiają ogromy ból. Parcie na mocz oraz krwiomocz, ból nerki. Nie jest to również kolorowe jak mówili, ze ulży. Może to nie jest taki ból jak przy kolce nerkowej ale bardzo uciążliwy i męczący ból, który trzeba przetrwać dla maleństwa. Powodzenia.