Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlę

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma 3 tygodnie karmie go swoim odciągniętym pokarmem i dokarmiam BEBILON. Problem jest w tym że ma problemy z zrobieniem kupki pręży się i stęka ale kupkę robi żółtą i nietwarda wiec to raczej nie zaparcia. Czy może to być juz kolka?

Gość gość
Może tak może nie. Pierwszą wizytę u pediatry macie za sobą? Bebilon ma dużo żelaza, wiele dzieci ma po nim problemy brzuszkowe. Nie za dobre te mleko wybrałaś. Po pierwszym miesiącu można podawać dziecku probiotyki np. bio gaję, dicoflor. Może to pomoże. Herbatkę koperkową możesz już podawać.

Gość gość
Bebilon to dobre mleko. Wielu dzieciom znajomych właśnie po Bebilonie ustawały problemy trawienne. Ale może inaczej jest w przypadku Twojego malucha. Możesz spróbować zmiany mleka modyfikowanego. Według mnie malec cierpi z powodu gazów. Mojemu synowi przeszło jak ręką odjął po podaniu Espumisanu. Po 3 dniach dodawania do mleka raz dziennie minimalnej dawki prężenie się, niepokój, płacz ustąpiły.

Gość marcyskapawel
Herbatki koperkowej się nie podaje już od dawna. To też rozszerzanie diety. Na brzuszek bardzo dobre sa krople esputicon, jako jedyne zawierają dimetykon dzięki czemu działają też osłonowo.

Gość gość
Ja używałam bebilonu przy średnim synku i też się prężył dopiero gdy u koleżanki, która podawała mleko nan, zauważyłam że się nie pieni tak jak Bebilon, przeszłam na ten nan i problemy się skończyły.

Gość gość
Ja nie miałam problemu z kupkami u mojego dziecka jak karmiłam go piersią..moje mleko było bardzo lekkostrawne. Niestety problemy zaczęły się dopiero po zakończeniu karmienia i przestawieniu się na mleko mm. Mój synek miał zaparcia praktycznie po każdym mleku i w końcu znaleźliśmy takie, które mu pasowało ale jednak zaparcia były bardzo uciążliwe zarówno dla nas jak i dla dzidziusia. Moja znajoma poleciła mi spróbować czopki eva qu bambini , które zadziałały już od pierwszego zastosowania.

Gość gość
Moj miał problem z każdym mlekiem. Dopiero bebiko profutura był dobry. Nie stekal, nie przeżył się, miał ładne i kupy. Teraz pije Nan od 1 r. Ale przerobilismy bardzo dużo i w końcu to był najlepszy.