Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy placice za wypisanie recepty na tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość gość

Planuje w niedługim czasie iść prywatnie do ginekologa bo ten u którego byłam nie wywarł na mnie dobrego wrażenia pod wzgledem swoich kwalifikacji... Chcialam zapytac czy jak zaczne chodzic prywatnie to bede musiala za kazdym razem płacić taka jka za wizyte gdy bede szla tylko po receptę na tabletki? Ile opakowań moze przepisac na jednej wizycie jeszcze nigdy nie bralam tabletek i to bedzie moja drugi wizyta u ginekologa mam 19lat

Gość gość
Zależy od gina. Ten co chodze prywatnie to wysyła listem receptę za free. Jednorazowo więcej niż 6 opakowań na raz nigdy nie dostałam. Czasami dostawałam też recepty bez daty (mogłam sama wypełnić i zrealizować kiedy chcę). Czasami chodzę na NFZ by zrobić badania i wtedy albos am lekarz daje albo go proszę o receptę. Aaaa, i zanim weźmiesz tabletki - poproś o zrobienie badań hormonalnych (najlepiej gina na NFZ bo prywatnie to trochę koszt), to ułatwi dobranie odpowiednich tabletek (a to są leki i musisz brać pod uwagę, ze mają skutki uboczne).

Gość gość
Do nauki! A nie seks w głowie! Oczywiście że weźmie tak jak za wizytę, dlaczego by miał wziąć mniej?

Gość gość
Po to sie zabezpieczam zeby nie myslec co mam potem z tym zrobić chyba lepiej ze ludzie mysla przyszłościowo a nie są zacofani

Gość gość
A pytania i tak durne zadajesz :D

Gość gość
Zadaje, bo jest niedoświadczona i nie wie. Ty od razu wszystko wiedziałaś? A mówienie dorosłej kobiecie, że ma się wziąć do nauki zamiast do seksu to porażka. Serio nie potrafisz pogodzić jednego i drugiego? Tobie uprawianie seksu uniemożliwia naukę lub pracę? :D Dobrze, że się dziewczyna chce zabezpieczać. A co do pytania, raczej weźmie pełną stawkę, ale różnie bywa. Ja kiedyś płaciłam mniej za samą receptę. Z reguły przepisywał 3 opakowania podczas jednej wizyty. Jak pójdziesz to zapytaj lekarza, bo każdy ma pewnie inne zasady.

Gość gość
Z CZYM?? zrobić???? Młoda rochawico!!!! Chce c****er/dolić, a TO nazywasz tym!!!!! Poproś o sterylizację i wycięci łechtaczki. Powinno się udać na nfz - wystarczy że umotywujesz jak tutaj.

Gość gość
19Dorosła? :D toż to zwykły smród. Tu nie trzeba doświadczenia a logicznego myślenia.

Gość gość
18:22, czy ci się to podoba czy nie, jest dorosła. Pretensje to do ustawodawcy. A pytań wcale głupich nie zadaje, bo lekarze różnie sobie życzą za wizyty po receptę.

Gość gość
Ona ma w dopie myślenie. We łbie jej tylko pier/dolenie!

Gość gość
U mojego ginekologa jest tak: Za pierwszą wizytę (z badaniem usg) płacisz 150zł. Dostajesz skierowanie na badania hormonalne (za które musisz zapłacić) i potem z wynikami idziesz jeszcze raz do lekarza i płacisz 80zł. Dostajesz receptę i masz się zgłosić za miesiąc. Jak po tym miesiącu przychodzisz, to lekarz albo wypisuje receptę na 3 kolejne opakowania albo (jeżeli źle się czujesz po tabletkach) proponuje inne. Płacisz 80zł. Potem przychodzisz po kolejnych 3 miesiącach i płacisz 80zł. Raz na rok lub 6 miesięcy lekarz bada i wtedy trzeba zapłacić 150zł.

Gość gość
Jest pełnoletnia a nie dorosła :D

Gość gość
18:45, wszystkie słowniki, encyklopedie i akty prawne w Polsce definiują 18 rok życia jako dorosłość, no ale ty oczywiście wiesz lepiej. :D To kim według ciebie jest osoba 19-letnia, dzieckiem? Bo jakaś niedouczona kafeterianka tak stwierdziła?