Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odpieluchowanie prawie 3 latka

Polecane posty

Gość gość

Zaczelismy go odpieluchowywac jak miel 2,5 roku. Przez pierwsze dni sajgon, ani razu na nocnik, tylko w majty. Nic mu nie przeszkadzalo, ze chodzi mokry. Mielismy zrezygnowac i sprobowac ponownie za jakis czas, ale po kilku dniach w domu w zlobku praktycznie zero wpadek. W domu po zlobku zalezalo, czy pograzyl sie bardzo w zabawie i sikal pod siebie, czy zdazyl zauwazyc ze mu sie chce. Lato w miare ok, czasem jakas wpadka. Teraz od kilku tygodni jakis totalny regres. Nie wola (czasem, ale bardzo rzadko), jak wola to jak juz jest po wszystkim. Znowu wszystko mu jedno, czy jest mu mokro albo czy ma kupe w majtkach. Historie o dzieciach, ktore maja zatwardzenie po odpieluchowaniu, w jego przypadku miedzy bajki mozna wlozyc, kupa jest bez wysilku do 4 razy dziennie nawet. W zlobku wszystko ok (pani go regularnie wysadza i wpadki sa rzadko), wychodzi ze zlobka i od razu wali w majtki. Czasem juz nie mam sily, bo nawet jak mu przypominam o wc albo pod jakims pretekstem go tam zabieram, to i tak tylko w 50% jest sukces. Pielucha tylko na drzemke i na noc i dosc czesto po snie jest sucha, wiec wytrzymac niby potrafi. Zmian zadnych w jego otoczeniu nie bylo w ostatnim czasie, skad wiec ten regres? Moim jedynym pomyslem jest przejsc na majtki treningowe, zeby przynajmniej nie zasikiwal z taka latwoscia mieszkania :( Jakies rady?

Gość gość
3latek z pielucha?????!!!! Niezle go uposledzilas.

Gość gość
Skoro w żłobku potrafi wytrzymać, to widocznie problem jest w domu. Może spróbuj (czytałam tak w poradnikach) czyścić pieluchy, ubrania itp. kiedy on nie widzi - szybko umyć, bez kontaktu wzrokowego, bez poświęcania uwagi, a pranie robić w ogóle bez niego. Nie wiem na ile to podziała.

Gość gość
Z moim taki sam problem