Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urlop dziekański POWODY

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu może jakieś osoby, które brały na studiach urlop dziekański (okolicznościowy)? Chciałabym dowiedzieć się, czy trudno jest dostać taki urlop oraz jaki powód najlepiej podać, jeżeli tego urlopu się ze względów osobistych potrzebuje, ale jednocześnie nie ma się żadnego spektakularnego powodu - takiego że ma się pewność że na pewno zostanie przyznany (typu narodziny dziecka, staż za granicą). Moim powodem po części jest: chęć spróbowania innych studiów, podjęcie pracy oraz zaliczenie w czasie tej dziekanki 2 warunków z poprzedniego semestru. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jakie powody podawaliście?

Gość gość
Każda uczelnia ma inaczej, musisz się dowiedzieć od kogoś z Twojej. U mnie np. jak przekroczysz deficyt to idziesz na dziekankę i realizujesz zaległe kursy na niej

Gość gość
dzięki za odpowiedź. nie mam przekroczonego deficytu, ale obawiam się że mogę nie podołać z zaliczeniem warunków plus bieżących obowiązków. zastanawiam się czy odbiorą to pozytywnie jeśli napiszę że moim celem jest nadrobienie zaległości, bo przecież mnóstwo osób ma warunki i jakoś ciągnie jednocześnie. :( a naprawdę potrzebuję tej przerwy...