Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość11a11

OLX oszukuje przy dodawaniu płatnych ogłoszen

Polecane posty

Gość gość11a11

UWAGA na oszustów z olx. dodawałem 3 razy odpłatne ogłoszenie świadczenia usług, po czym te dziady blokowały mi ogłoszenie, mówiąc że zostało przydzielone do złej kategorii. ja do nich w związku z tym, że mimo dokonaniem płatności a nie pokazaniem ogłoszenia proszę o zwrot pieniędzy, to nawet nie odpowiedzą na maila z wyjaśnieniem. zero kontaktu. ODRADZAM zamieszczać u nich ogłoszenia.

Gość gość
Mi się wielokrotnie zdarzało, że nie pojawiało się opłacone wyróżnienie ogłoszenia!

Gość gość
up

Gość gość
Skoro OLX jest teraz płatne, to po co tam dajecie ogłoszenia? Na to samo wyjdzie na allegro, ale tam chociaż można kase odzyskać, sprawdzić opinie sprzedającego itd.

Gość johny78
no niestety oszustwo dostępne dwa darmowe,wystawiam i muszę płacić,czas się pożegnać z olx

Gość gość
OLX oszukuje, po 30 dniach od dodania ogłoszenia w dziale AGD powinna pojawić się opcja dodania kolejnego darmowego ogłoszenia, ale tak nie jest -każą płacić. Po zgłoszeniu problemu do nich, nie reagują. Odkąd wprowadzili opłaty na olx , to jakaś masakra i wielkie oszustwo. Mam nadzieję, że wprowadzenie limitów i opłat to będzie koniec ich istnienia. Są przecież inne strony.

Gość gość
Wpłaciłam w sumie ponad 50zl za dodanie i promowanie ogłoszenia dalej jest nieaktywne i nikt nie odpowiada na moje wiadomosci może w końcu ktoś się tym zajmie szlag człowieka może trafić

Gość gość
Miałem przypadek,że promowane ogłoszenie nie pojawiło się wcale. Ale wczoraj przeszli granice chamstwa,ponieważ usunięto moje ogłoszenie w pierwszym dniu promowania. Ogłoszenie istnieało praktycznie dwóch lat,promowałem je kila razy a może nawet kilkanaście razy ale jakoś nigdy nie mogłem go znaleść nawet na odległych stronach. Po kontakcie z serwisem olx ,to prawda -stawało się widoczne.

Gość Oszukany przez OLX
Witam Państwa To prawda, podzielam spostrzeżenia Państwa co do nieuczciwych praktyk OLX, lekceważenia klientów,ogłoszeniodawców. Proszę zgłaszać nawet najdrobniejsze oszustwa administracji lub systemu strony: OLX zgłoszeniem na piśmie (2 egzempl./ 1 kopia na której prosimy o pieczątkę z datą wpłynięcia lub wysyłamy Pocztą) do najbliższej Komendy Policji. W natłoku spraw dotyczących OLX Prokuratura, Policja nie może tego zamieść pod dywan bo szkodliwość ogólnokrajowa jest w większej skali. Przykro to pisać ale tak to mniej więcej działa. Organa ścigania są przeładowane pracą i niechętnie się przejmują drobnymi sprawami oszustwa. Dlatego trzeba naciskać, pisać odwołania o decyzji o umorzeniu, pisać wyżej i do mediów. Co się dzieje z OLX nie wiem, nie rozumiem, moim zdaniem to szybka równia pochyła w dół. Ta strona za chwilę przestanie mieć zainteresowanie, zniknie. Czy na tym zależy właścicielowi? Widząc co się dzieje, chyba tak. Przyjmując że to Spółka (trudno ściągnąć długi) można sobie wyobrazić, że ktoś stwierdził że trzeba ją "zatopić" ale wcześniej nabrać ile się da z rynku drobnych klientów, biednych ludzi. Ja sam mam traumatyczne doświadczenia z OLX i ich praktykami. Nie korzystam z OLX i nie będę korzystał. Z tego co widzę większość już zrezygnowała. W sumie dobrze że rzeczywistość nie lubi próżni i jest mnóstwo stron ogłoszeniowych, które trzymają poziom. Pozdrawiam

Gość gość
OLX tak samo jak Allegro przestaje cokolwiek znaczyć. Jeszcze jadą na pozycji w wyszukiwarce ale za niedługo znikną. Allegro nagrabiło sobie mimo że ludzie zgłaszali swoje uwagi. Teraz widać dobrze, że na Allegro nie ma już ciekawych ofert, a skromna ich ilość w stosunku do prosperity jest tak beznadziejna, że szkoda czasu. Zapewne podobnie będzie z OLX. Zresztą jak się czyta o przekrętach i lekceważeniu administracji na OLX, o oszukanych użytkownikach w OLX i malejącej liczbie ciekawych ofert sama się refleksja nasuwa. Także przestałam dawać ogłoszenia na OLX. Dużo lepiej i skuteczniej idzie na innych darmowych portalach. Tam się chyba ludziska przenoszą. OLX strzela sobie w stopę bo nigdy ci co się zawiedli już nie wrócą. Moim zdaniem kompletny debilizm właściciela strony OLX. Jak by nie wiedział co się w jego firmie dzieje. Polecam inne darmowe strony ogłoszeniowe. OLX moim zdaniem zarżnięty przez adminów, upadły portal.

Gość gość
Akurat wczoraj chciałem zamieści ogloszenie w kategori praca, ale chcą za to az, 52 zl. K***a jakiego bezrobotnego stać żeby tyle kasy dać?

Gość gość
Umieściłem ogłoszenie (jedno) na OLX, które sprawdził admin i zaakceptował. Za 2 dni stwierdzili że nie, jednak muszę zapłacić i umieścić jako płatne. To ja się pytam. Po pierwsze dlaczego administrator zgodził się i zaakceptował moje ogłoszenie jako bezpłatne? To jest zawarcie umowy a OLX ją nagle złamał! Po drugie dlaczego w takim razie OLX opisuje siebie jako miejsce do umieszczania darmowych ogłoszeń? Przecież to jawne oszustwo? W życiu już tam na OLX nie zajrzę. Wk-wili mnie tak, że się w głowienie mieści. Dla mnie, moim subiektywnym zdaniem to zwykła głupota. Ja i pewnie inni więcej nie wrócą. Internet jest pełen innych miejsc z naprawdę darmowymi ogłoszeniami. Masakra! Dziwię się tylko, że ich jeszcze jakiś państwowy Urząd nie ścignął i nie przywalił jakiejś masakrycznej kary za te praktyki. A propos, kto jest właścicielem OLX? A, może to jakiś zagraniczny cudak i robi sobie co chce w necie?

Gość gość
Grupa inwestycyjna Naspers. Jest ona właścicielem także: Allegro.pl OtoMoto.pl, OtoDom.pl, OLX.pl itd Jak sądzę będą sprzedawać te portale bo użytkownicy masowo uciekają właśnie z wymienionych przyczyn. Wartość realna dzisiaj tych portali: Allegro.pl OtoMoto.pl, OtoDom.pl, OLX.pl realnie spada, czyli finansowo pewnie także traci. Po co trzymać umierającego trupa?

Gość gość
u germana masz ebay i ebay kleinanzeige, śmiga wszystko jak tralala, u nas zawsze jakiś cwaniaczek się znaleźć musi - proponuję masowe odejście od tego molocha jakim jest aledrogo u nas i szukać jakiejś alternatywy, przecież mają kasę z reklam i co za mało ? wszędzie funkcjonują portale tego typu i jest ok, przede wszystkim darmowe, oczywiście że za promowanie płacić, ale wystawienie powinno być gratis, nie ma w tym naszym pięknym kraju cwaniaka który by zrobił im konkurencję i zebrał śmietankę ?