Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jordbær

sąsiad

Polecane posty

Gość jordbær

Witam, otóż mieszkam w bloku i "pode mną" mieszka jakiś młody chłopak (nie wiem z kim) codziennie od ok. 11 do późnego wieczoru (nawet 22) słucha głośno muzyki. Tak głośno że słychać to w całym bloku, nie sądzę aby tylko mnie to przeszkadzało. I pytanie jest takie, czy można coś z tym zrobić? Wiem że od 22 jest cisza nocna, ale sąsiad lekko przegina. Z góry dziękuję

Gość gość
Zgłos na policję , poniżej masz artykuły z kodeksu w tym temacie / X Zakłócanie spokoju w ciągu dnia zostało uregulowane w art. 51 Kodeksu wykroczeń. Zgodnie ze wspomnianym w zdaniu poprzednim artykułem kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. x Zgodnie z art. 144 Kodeksu cywilnego Właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych